Sket i november

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


En danskudviklet it-løsning til styring af softwarelicenser har på mindre end et år sparet luftfartselskabet SAS for mere end 30 millioner kroner.

Ved kåringen Bedst på Nettet 2005 får Sundhed.dk årets specialpris, der havde fokus på digital selvbetjening på nettet.

Tele2 lancerer Amigo, der er et nyt mobilkoncept med specielt etniske minoriteter som målgruppe. Taletidskortet giver reducerede priser til en række lande.

IT- og Telestyrelsen fasholder i en afgørelse de skærpede krav til TDC, som styrelsen sendte til høring i telebranchen i slutningen af juni måned.
Det samlede salg af headset fra GN Store Nord runder for første gang en milliard kroner i et enkelt kvartal. Koncernen indtager tronen som verdens største på området.

KMD overtager lønudbetalingerne i Københavns Kommune igen. Ved den første lønudbetaling er der fejl i op mod fire procent af lønsedlerne, men KMD mener, at det efter forholdene er et godt resultat.

Eltel Networks Telecom vinder et EU-udbud om at overtage driften af Banedanmarks telefoniudstyr. Ordren har en værdi på et tocifret millionbeløb og løber over to år.

Amerikanske SBC får grønt lys fra myndighederne til at gennemføre fusionen med AT&T.
TDC åbner for salget af næste generations mobiltelefoni, 3G, til private. TDC vil satse på videotelefoni og hurtigere dataoverførsel frem for underholdning. Lavprisselskabet Telmore meddeler, at de vil tilbyde 3G til deres kunder inden jul.

Teleselskabet Debitel åbner for 3G samtidig med TDC, hvis mobilnetværk Debitel i forvejen lejer sig ind på.
Seks kommuner tager det første skridt i retning af digitale valg. I hver af kommunerne vil et af valgstederne, som led i et pilotprojekt, have elektroniske valglister. Grundloven hindrer, at der kan stemmes hjemmefra via eksempelvis internettet, da det skal sikres, at stemmeafgivningen er hemmelig.
På en høring arrangeret af Institut for Menneskerettigheder og International Commission of Jurist kritiseres regeringens planer om telelogning. Det vil være dyrt og vidtgående indgreb i privatlivets fred, uden at der er sikkerhed for, at det kan forhindre terror.

Finansloven for 2006 falder på plads med flere penge til forskning, terrorbekæmpelse og forskellige it-initiativer. Såvel ITEK som IT-Brancheforeningen efterspørger større satsning på forskning og it-området generelt.

Administrerende direktør og storaktionær i virksomheden Netkoncept, Eske Munck, fyrer koncernsalgsdirektør Morten Engelbæk og marketingchef René Matell. Begrundelsen er en forenkling af ledelsesstrukturen.
Svenske Niclas Palmstierna (tv.) forlader efter fire år stillingen som administrerende direktør for Tele2 i Danmark den 1. december. Den danske marketingdirektør gennem tre år, Thomas Nistrup, tiltræder stillingen
Open source-browseren Firefox 1.0 fejrer etårs fødselsdag. Browseren er ifølge Mozilla-foundation, der står bag den, blevet downloadet i 106,4 millioner gange.

Otte danske it- og telefirmaer indgår en aftale med Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI). Rammekontakten, der ventes at resultere i et samlet salg på en milliard kroner, skal sikre, at it-cheferne i de nye storkommuner slipper for at gå i udbud, når de vil investere i IP-telefoni.

Det danske softwarehus Speakanet, der sidste år fik tilført 30 millioner kroner til udbredelsen af sin softwarebaserede telefoncentral, bliver kåret som årets iværksættervirksomhed af konsulenthuset Ernst & Young.

Top 500-listen over verdens kraftigste supercomputere placerer IBM på de tre første pladser. Nummer et er Blue Gene/L, der foretager 280,6 billioner flydende kommatalsberegninger per sekund.
Nordea Invest udsender en nyhedsmail til 432 modtagere uden at sløre deres e-mail-adresser. Det er i strid med Persondataloven. Nordea beklager og forklarer hændelsen med menneskelig fejl.

Microsoft lancerer en webbaseret beta-version af Windows Live-tjeneste, der giver adgang til blandt andet e-mail og antivirus. En tilsvarende Office Live kommer i begyndelsen af 2006.

Microsoft kategoriserer pladeselskabet Sony BMG's kopisikringsprogram XCP som et uønsket spionprogram, og vil tilføje det til selskabets anti-spyware-program, som 18 millioner brugere har downloadet en betaversion af.
Administrerende direktør Christina Hvid forlader it-forskerparken Symbion til fordel for en direktørstilling i Danske Slagterier.

Caslon IT fra Højbjerg ved Århus ansætter Peder Falck som chef. Han afløser Karsten Thomsen og er den femte chef inden for tre år.

Danware oplyser, efter købet af halvdelen af aalborgensiske EnoLogic, at virksomhedens strategi er at opkøbe flere virksomheder.

Den nye administrerende direktør for bolignet-udbyderen ComX, Benny Michelsen, fyrer 22 ansatte. Under en måned efter hans ansættelse bliver han selv fyret, efter ComX taber en fogedretssag til Viasat om retten til blandt andet at distribuere TV3.

24-årige Jonathan Wendel vinder Cyberathlete Professional League World Tour og en præmiecheck på cirka 950.000 danske kroner.

Som den første danske virksomhed og den femte i Europa har århusianske Systematic med direktør Michael Holm i spidsen fået CMMI5-certificering for opnåelse af højeste modenhedsgrad.

Økonomistyrelsen vinder en europæisk digitaliseringspris for e-faktura ved eEurope Award for e-faktura i kategorien Forandring (Transformation).
Flugten fra datamatiker-uddannelserne får Niels Brock Copenhagen Bussiness College og Business Education College (BEC) til lægge deres uddannelser sammen i forbindelse med begyndelsen af skoleåret 2006.

Det børsnoterede danske konsulentfirma Columbus IT Partner køber den hollandske Navision-udvikler To-Increase for 20 millioner kroner. Købet skal styrke Columbus' softwareudvikling.

PBS arbejder med fejlretningen af et nedbrudsproblem, der hver dag, omkring klokken 13:20 giver problemer med internet-dankortbetalinger.
Den amerikanske producent af lagermedier Maxell har sammen med teknologifirmaet InPhase udviklet et optisk lagermedie, der benytter sig af holografisk lagring og som på længere sigt vil have plads til 1,6 terabyte og have hastigheder på 120 megabyte per sekund.

Sø- og Handelsretten tager spilfirmaet Pinkfloor, der satser på spil til piger og blev delvist købt af mediekoncernen Egmont sidste år, under konkursbehandling, efter at det sidste regnskabsår fik et underskud på 7,7 millioner kroner.
Analyseselskabet Gartner Group konkluderer, at Sonys omstridte kopisikringsteknologi XCP Digital Rights Management kan omgås ved at sætte et stykke ikke-gennemsigtigt tape på yderkanten af cd'en.

130.000 ansatte i staten skifter til digitale lønsedler, men 80.000 får fortsat også deres lønseddel på papir, hvorfor de statslige institutioner går glip af en besparelse på op mod to millioner kroner.

Selskabet Nordic Telephone Company byder 76 millioner for TDC svarende til 382 kroner pr. aktie. Bag selskabet står de fem kapitalfonde Apax Partners Worldwide, The Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, Permira Adviseres og Providence Equity Partneres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere