Sket i februar

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Tiscali sælger hele sin danske forretning til Tele2, der overtager 26.000 ADSL-kunder og 50.000 internetkunder for 154 millioner kroner.

Danmark bliver, i en undersøgelse fra Canalys, kåret til det land i Europa, hvor der sælges flest håndholdte pc'er med indbygget mobiltelefon og trådløst netværk, målt i forhold til antallet af indbyggere.

Ementor fyrer 50 af sine 730 ansatte i Danmark. Omkostningerne skal skæres ned med 15 millioner kroner i 2005.
Netkoncepts administrerende direktør, Eske Munck, skyder 22 millioner kroner i selskabet, som han nu ejer mere end 85 procent af.

Den svenske mangemillionær Fabian Bengtsson, administrerende direktør i Siba-koncernen, der blandt andet driver Computercity i Danmark, og som blev kidnappet i januar bliver fundet i Göteborg. En 24-årig mand bliver anholdt i København for deltagelse i bortførelsen.

Et massivt flertal i Europa-Parlamentet beder EU's Ministerråd om at trække direktivforslaget om patenter på software tilbage. Parlamentet vil i stedet begynde processen forfra, så kritikerne kan spille en større rolle.
IBM henter Jens Knudsen (billede) hjem fra Paris til posten som direktør for selskabets danske softwareforretning.

Den svenske Finansinspektionen anmelder TDC til det svenske bagmandspoliti for mistanker om, at televirksomheden har handlet aktier i Song Networks baseret på insider-viden.

Danmark går fri af milliardbesparelser i svensk-finske TeliaSonera. Alene i Finland skal der skæres 650 ansatte.

De to virksomheders bestyrelser accepterer Verizons opkøb af MCI for 39,4 milliarder kroner.

Kommunernes Landsforening, KL, opfordrer regeringen til et samarbejde om etablering, udvikling og drift af en fælles portal. Gerne som en videreudvikling af kommunernes nuværende borgerportal, Netborger.dk.

Norske Ementors danske salgsdirektør, Jan Skelbæk, skifter, efter kun syv måneder, til en topstilling hos Symantec i Danmark. Chefen for Ementors Oracle-løsninger, Marianne Lindhard, skifter til en stilling hos Intentia, hvor hun bliver konsulentdirektør for Movex, som er Intentias ERP-løsning.

Datatilsynet tvinger Jubii til at tømme selskabets servere for de e-mails, som brugerne selv har slettet. Mails der blev gemt for at hjælpe politiet. Jubii har fået lov til at gemme mere end 200 megabyte daglig tekst fra selskabets chat.

Telenor erkender, at Sonofon er 10 milliarder kroner mindre værd, end selskabet blev vurderet til og købt for. Den seneste nedskrivning er på 2,16 mia. kr.

Teleankenævnet giver tre forbrugere medhold i, at de ikke skal betale for dyre opkald til Liechtenstein, fordi deres teleselskaber ikke har advaret tilstrækkeligt mod skjulte opkaldsprogrammer på pc'en.
Danske ventureselskaber har ambition om at rejse 8,4 milliarder kroner til investeringer, heraf 3,3 milliarder til nyinvesteringer.

Det internationale teleselskab ACN runder 100 millioner kroner i omsætning ved at sælge gennem private danskere, der betaler 3.000 kroner for at være med. Metoden kendes også som MLM (multi-level marketing) eller Network Marketing.

Fire it-selskaber forhandler med TDC om at overtage 120 it-ansatte samt udvikling og vedligeholdelse af teleselskabets virksomhedssystemer.

Open source-browseren Firefox bliver downloadet 25 millioner gange i løbet af de første 100 dage.
Den tidligere Eurotrust-koncernchef Brian Mertz Pedersen køber, gennem sit nye selskab Danmark Online, konkurrenten Notabene.net og skaber en nordisk gigant inden for søgemaskineoptimering.

Accenture indvilliger i at betale 15 millioner kroner i erstatning til Københavns Kommune. Årsagen til erstatningen er for mange fejl i det lønsystem, som Accenture har solgt til kommunen.
Accenture tabte hele egenkapitalen sidste år og fik dertil et underskud på næsten 38 millioner kroner i regnskabsåret 2003/04.
Coop Danmark vinder årets E-handelspris i kategorien "Bedste salg" foran Sanistål og DTF Travel.

Atea vinder en rammekontrakt med Undervisningsministeriet og Kommunernes Landsforening om at levere it-udstyr for op til 800 millioner kroner over de kommende tre år.

Det norske børsnoterede selskab, Ementors danske afdeling skal levere ATP's nye ERP-system, som Ementor skal hoste og stå for driften af i de næste fem år. Ordren har en værdi på 48 millioner kroner.

Snestormen på Fyn og store dele af Jylland betyder, at man i dele af Danmark ikke kan få avis. Det får flere danske aviser til at lægge en gratis udgave til fri afbenyttelse på internettet.
På grund af uenighed om strategi fyrer HP sin topchef, Carly Fiorina, som får et gyldent håndtryk på 123 millioner kroner svarende til 2,5 gange hendes årsløn.

Sparekassernes Data Center (SDC) vælger at beholde IBM som driftsansvarlig for det store datacenter, der leverer edb-systemer til 190 nordiske banker. Aftalen har en værdi på halvanden milliard kroner og løber over 10 år.

Der bliver ryddet ud i Folketingspartiernes it-ordførerskaber efter valget. Kun tre går igen, nemlig hos S, R og DF. Resten bliver udskiftet.
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling fortsætter med Helge Sander (V) i spidsen i endnu fire år.

Såvel Microsoft som statsminister Anders Fogh Rasmussen, afviser at kende til et pres fra Bill Gates om at lukke Navision og flytte hele forretningen til USA, hvis det omstridte EU-direktiv om patenter på software bliver blokeret.
Danmarks største mødested på nettet, Arto.dk, hvor omkring 350.000 børn og unge færdes er også stedet, hvor unge nazister og racister spreder deres budskaber. Hos Arto.dk erkender man, at der kan være ting, sidens 25 frivillige moderatorer ikke fanger.

Efter pres, fra blandt andet præster og teleselskabets kunder, opgiver TDC planerne om porno på mobiltelefonen.

Trods kundevækst må Sonofon fremvise et tab på 324 millioner i 2004. Nettoomsætningen endte på knap 4,4 milliarder kroner.

Det danske it-firma Dtecnet indgår en aftale med den amerikanske filmbranches organisation, MPAA, om antipirat-programmet Parent File Scan. Funktionaliteten møder kritik, da programmet ikke skelner mellem lovlige og ulovlige mediefiler.

Walther Thygesen (billede) vikarierer for langtidssygemeldte Jens Frølund som HP's øverste chef for den danske forretning. Vikaren beholder stillingen som vicedirektør for salg og marketing i Europa.
Årets nordiske udgave af it-messen Comdex bliver aflyst på grund af for få udstillere.

Mere end hver tredje kommune formår ikke at reagere på en simpel forespørgsel via e-mail inden for 14 dage. Det er viser en undersøgelse af kommunernes e-mailresponstider som Center for Digital Forvaltning har foretaget.

EU planlægger at investere 7,5 milliarder kroner i forskning og udvikling inden for trådløs teknologi, så Europa kan fastholde sin førerposition ved indgangen til mobilteknologiens multimediealder. Investeringen, der skal finansiere en række forskellige udviklingsprojekter, vil hente kapital hos en række offentlige fonde såvel som hos de store selskaber, der producerer udstyr til telekommunikationsbranchen.
En gruppe forskere ved arbejdsmedicinsk klinik på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg præsenterer en ny metode, der skal gøre det nemmere at diagnosticere museskader. I august 2004 besluttede Arbejdsskadestyrelsen, på baggrund af Nudata-undersøgelsen, at museskader ikke skulle anerkendes som arbejdsskader. En beslutning der nu skal revurderes.
TDC præsenterer milliardoverskud for 2004, men for at reducere omkostningerne og forbedre systemerne skal der skæres omkring 630 ansatte. Det skal foregå via frivillige aftrædelsesordninger for ældre medarbejdere og fyringer.

Danmark har mistet den europæiske førsteplads, når det kommer til venture-investeringer. Irland er nu det europæiske land, hvor der bliver investeret mest i forhold til indbyggertallet, viser en opgørelse fra analysehuset Tornado Insider.

Europas største it-konsulenthus, Capgeminis underskud voksede i 2004 med mere end 80 procent til sammenlagt 2,7 milliarder kroner mod et underskud på knap 1,5 milliarder kroner i 2003. Virksomheden regner med at få overskud i 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere