Sket i januar

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Computerproducenten Dell indgår en aftale med TDC om at levere pc'er, fladskærme, håndholdte computere og projektorer til selskabets omkring 20.000 ansatte. Aftalen løber indtil videre et år og har en værdi på et tocifret millionbeløb.

Henning Borgersen (billede) stifter af en af landets største mobildistributører, Tel-Ka Head, dropper it-branchen efter anklager om momsfusk og momskarruseller. Selskabet skal i stedet handle med sundhedsudstyr.
Nedbrud i en sikkerhedsserver satte på premieredagen en stopper for Danmarks potentielt største e-handelsplads, ATP's nye folkebørs, der har kostet 190 millioner kroner at udvikle. Den skal betjene 3,3 millioner danskere med 43 milliarder kroner i opsparede pensionsmidler.

Administrerende direktør for det kriseramte sundhedssite Netdoktor.dk, Mikael Vissing, forlader virksomheden. Rikke Esbjerg, tidligere chefredaktør på sitet, overtager ledelsen.

Dansk software fra virksomheden Plass Data skal bruges til at identificere tsunamiofre. Den skal registrere ofrenes særlige kendetegn, så de senere kan kædes sammen med oplysninger om de savnede.
Pensionsselskabet Pen-Sam outsourcer it-driften til TietoEnator. Aftalen løber indtil 2009 og har en samlet værdi på et trecifret millionbeløb. TietoEnator overtager samtidigt 27 it-ansatte.

Knap en tredjedel af Telia og Oranges 1.050 ansatte i Danmark bliver fyret i forbindelse med, at de to selskaber skal lægges sammen. De 300 fyringer sker i løbet af 2005.

Analyse- og konsulentvirksomhed Gartner, med it som speciale, køber konkurrenten Meta Group for knap 900 millioner kroner.
79 lokalbanker bliver ramt af et it-nedbrud i datacentralen SDC, hvor et problem i en central database lammer betjeningen af bankernes kunder.

It-forhandleren Ateas danske topchef, Frank Mortensen, siger op. Han har brug for nye udfordringer.
Ægteparret Einar og Lene Bro fra Silkeborg får henholdsvis fem og to et halvt år i fængsel, samt en bøde på tilsammen 37,2 millioner kroner for svindel med moms på mobiltelefoner.

Efter fem år som økonomidirektør og 16 år hos Microsoft siger 45-årige John Connors (billede) op til fordel for en stilling hos et venturekapitalfirma i Seattle-området.
En tidligere medarbejder hos Lego får tilkendt 204.000 kroner i erstatning for muse-relaterede gener. Virksomheden overvejer, om afgørelsen skal prøves ved Højesteret.

Frederikssund Kommune indgår forlig med en kvindelig tidligere teknisk assistent, som får 113.000 kroner i erstatning for tilsvarende gener.

Antallet af konkurser i den danske it-branche faldt med knap 21 procent i 2004, der ellers bød på det højeste antal konkurser i Danmark bredt set.

Efter at TDC har købt Song Networks fyrer teleselskabet 80 i TDC Erhverv. Dansk Metal kritiserer TDC for fyringerne, fordi der ved forhandlinger med TDC før nytår ikke lød noget om mulige fyringer.
Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) og ventureselskabet Dansk Kapitalanlæg skyder et stort tocifret millionbeløb i fladskærmsproducenten Orion Europe, som overtog produktionsfabrik og en del medarbejdere fra Flextronics.

Apple vil indtage lavprismarkedet med produkter som iPod Shuffle og Mac Mini. I det seneste kvartal firdobledes Apples indtjening til knap 1,7 milliarder kroner, og omsætningen steg til næsten 20 milliarder kroner.
Britiske BC Partners og Cinven forventer at overtage 60 procent af det spanske computerreservationssystem Amadeus, der er koblet op til mere end 64.000 rejsebureauer og booker rejser hos omkring 500 luftfartsselskaber. Købsprisen er 32 milliarder kroner.

IBM stiller 500 af sine softwarepatenter til rådighed for open source-udviklere i håb om det vil sætte gang i udviklingen og styrke open source.

10 tidligere direktører i skandaleramte Worldcom indvilliger i at betale knap 100 millioner kroner af egen lomme for delvist at dække de tab, som investorer led, da telekommunikationskoncernen gik konkurs i juli 2002 på grund af regnskabssvindel.

Det danske internet-betalingssystem Ewire vil udfordre dankortet med et nyt betalingskort. Der bliver dog eventuelt blot tale om en kode knyttet til et id-kort, som tidligst bliver lanceret til efteråret.

Mads Tofte (billede) fortsætter yderligere fem år som rektor for IT-Universitetet.
De svenske finansmyndigheder undersøger, om TDC forbrød sig mod reglerne om insiderinformation i forbindelse med selskabets opkøb af den svenske netværksvirksomhed Song Networks.

For en anslået værdi på 385 millioner kroner får CSC de næste syv år ansvaret for de interne pc-arbejdspladser i TDC. Virksomhederne har i forvejen outsourcet opgaver for trecifrede millionbeløb til hinanden.

Koncernchef for Columbus IT Partner, Carsten Dilling (billede) siger op og forlader stillingen ved udgangen af måneden. Afløseren bliver Vladislav Martynov, strategidirektør ved Microsofts hovedkvarter i USA.
Nordic Venture Partners (NVP) udvider med 855 millioner kroner og har nu 2,3 milliarder kroner under forvaltning. Pengene der skal investeres i nordiske virksomheder inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT). Yderligere 446 millioner kroner ventes at strømme til fonden i løbet af året.

Konkurrencestyrelsen fortsætter sin kamp mod TDC og mobilselskabet Sonofon i danmarkshistoriens største sag om ulovlige prisdiktater. Styrelsen protesterer til Rigsadvokaten over en afgørelse fra bagmandspolitiet, der valgte at droppe sigtelser mod teleselskaberne.

PeopleSoft bliver officielt en del af Oracle. 97 procent af aktionærerne i PeopleSoft siger ja til at sælge for en samlet pris på knap 60 mia. kr.
Danmarks Radio indgår 10 nye rammeaftaler med en stribe it-rådgivere og it-leverandører for et større tocifret millionbeløb. Forud kom næsten 300 prækvalifikationsanmodninger og knap 70 tilbud.

CSC's danske topchef, Ingelise Bogason, siger op efter ni års ansættelse og skal i stedet arbejde for et mindre dansk rådgivningsfirma. Administrerende direktør for CSC Danmark bliver Jesper Kryhlmand, der før havde det nordiske ansvar hos CSC.

Hans Christian Højslet, direktør for forretningsudvikling i CSC Scandihealth skifter til Dafolo, der leverer elektroniske blanketter og digitale løsninger.

Tidligere hovedaktionær i TDC, SBC Communications, køber det tidligere amerikanske telemonopol AT&T for godt 91 milliarder kroner.

Den nordjyske teknologivirksomhed RTX Telecom lander en tocifret millionordre fra Atlas Telecom Network i Rumænien.

Siemens vinder en fireårig kontrakt på driften af forsvarets management- og ressourcestyringssystem, DeMars. En af de største offentlige driftskontrakter med en værdi der anslås til flere hundrede millioner kroner.
På baggrund af regeringens handlingsplan vil ATP løfte sine investeringer i unoterede aktieselskaber. Målet er omkring 7,5 procent af den samlede kapital. Pengene skal komme via en række it-fonde og ventureselskaber, som ATP er medejer af.
Mogens Elsberg skifter fra en stilling som topchef for Aston Business Solutions til en toppost hos Microsoft med globalt ansvarlig for salget af Navision-produkter.
Kun fire måneder efter at administrerende direktør Steen Jespersen (th.) overtog topposten i Sonofon, forlader han den igen. Begrundelsen er et afvigende syn på strategien for det danske marked. Nordmanden Jan Edvard Thygesen overtager posten midlertidigt, mens nordmanden Morten Karlsen Sørby (tv.) får det overordnede ansvar for Telenors mobil- og fastnetkommunikation i hele Norden.

Bankernes it-firma, BEC, sælger sine to lønsystemer, Løn/Service og Finansløn til Multidata, der cementerer sin position som et af landets største selskaber inden for lønsystemer.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er klar til at lovgive for at sikre maksimalt seks måneders binding af danske mobilkunder.

Thomas Gregers Honoré forlader sin post som øverste chef for IBM's danske softwareforretning og tiltræder i stedet som salgsdirektør for Oracle i Danmark. Skiftet sker dog først den 1. marts 2005.

TDC sikrer sig en licens til det trådløse bredbånd, Wimax, men har ikke umiddelbare planer om at tilbyde danskerne produktet.
TeliaSonera leverer den ene af sine danske 3G-licenser tilbage til staten og accepterer et tab på 213 millioner kroner frem for at sælge den til en konkurrent.
Intel forsøger sig med en omstrukturering, der skal afspejle en ny platformsstrategi, med fokus på blandt andet det digitale hjem, den digitale virksomhed og mulighederne inden for digital sundhed.

Softwarehuset SAP's nye administrerende direktør kommer fra egne rækker. 41-årige Kenneth Mandrup skifter fra jobbet som salgsdirektør i SAP Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere