Sikkerhedskæmpe med vokseværk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Sikkerhed Symantec, der i forvejen var verdens største leverandør af sikkerhedssoftware, har igennem 2005 købt sig endnu stærkere og til en endnu bredere palet af produkter.
Det var en kæmpe, der spiste en anden. Symantec, som blandt andet står bag serien af sikkerheds- og vedligeholdelsesprodukterne Norton købte i december 2004 Veritas, der leverer software til storage- og filsystemer.
Der var tale om en aktiebyttehandel, der oprindeligt blev anslået til mellem 65 og 75 milliarder kroner. I værdi oversteg den dermed en fjentlig firmaovertagelse, der fandt sted blot en uge tidligere: Oracles spektakulære overtagelse af PeopleSoft.
Symantecs vokseværk betød, at verdens fjerdestørste software-selskab, efter Microsoft, Oracle og SAP, ville være et faktum, når handelen var godkendt af aktionærerne. Samtidig ville handelen cementere Symantecs ledende position på markedet for kampen mod it-trusler for såvel netværk som pc'er.
Forhandlingerne stod på i flere måneder, og begge virksomheders ledere advarede om, at flere emner endnu ikke var blevet gennemgået, og at meget stadig kunne gå galt. Virksomhederne ville ikke ud med de præcise betingelser for overtagelsen.
Flere analytikere pegede desuden på, at andre spillere som Hewlett-Packard, IBM eller EMC i sidste øjeblik kunne nå at blande sig. Men sådan gik det ikke, og Symantec løb med Veritas.

I juli blev overtagelsen officielt bekendtgjort. Og det samme gjorde den endelige købspris på 65 milliarder danske kroner. Analytiker Nitsan Hargil fra Friedman Billings Ramsey havde tidligere på året udtalt til Wall Street Journal, at hvem der end fik fingre i Veritas, ville få et forspring til alle konkurrenterne. Symantec oplyste i en pressemeddelelse, at virksomheden forventede, at overtagelsen af Veritas ville resultere i mere effektive it-løsninger inden for datalagring og sikkerhed.
Den nye kæmpe fortsætter under Symantecs navn og med Symantecs direktør John W. Thompson i spidsen. Veritas-direktør Gary L. Bloom er næstkommanderende.
Veritas tidligere nordeuropæiske salgschef John Poulter blev øverste chef for samme region i den nye organisation. Endvidere blev salgsorganisationerne i Norden sammenlagt, og den nye nordiske chef blev Torgny Gunnarsson, der tidligere var Symantecs chef for samme region.

Den danske afdeling af Symantec fik i februar en ny direktør, da tidligere salgsdirektør for Ementor Danmark, Jan Skelbæk overtog stillingen fra Peter Michael Jensen, der fortsatte karrieren hos Symantec i USA.
- Det har været et forholdsvis livligt år. Men selvom sammenlægningen har kostet kræfter, så nåede vi stadig målet i det første fælles kvartal. Og det giver da et håb om mere vækst, når sammenlægningen er helt på plads, siger Jan Skelbæk.
Han fortæller, at de to virksomheder endnu ikke fysisk er blevet lagt sammen. Han har kig på forskellige lokaler og forventer at flyttefolkene kommer til foråret.

Her i efteråret var Symantec igen fremme med checkhæftet. Målet var at blive totalleverandør af sikkerhed. Først kom turen til Sygate, som i august blev købt for et ikke offentliggjort beløb. Sygates software til styring af sikkerhedspolitikker på klient-pc'er føjes til Symantecs egen programpakke.
I oktober var det så konkurrenten BindView Development, der stod for tur. Symantec bød 1,3 milliarder kroner for i håbet om, at de to selskabers indgange til markedet for sikkerhedssoftware ville supplere hinanden godt.

Billedtekst:
sikker vækst John W. Thompson (tv.) styrer sikkerhedskæmpen Symantec med sikker hånd. Jan Elbæk, der overtog styringen i Danmark i februar, forventer sig meget af sammenlægningen af Symantec og Veritas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere