Iværksætteren, der blev opkøbt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. december 2005.


Peter Wilmar Christensen er gået fra at være iværksætter på en gård i Nordsjælland til at være en stor del af Cisco-
firmaet Linksys' satsning på netværksbaseret underholdning.

Allerede inden interviewet er kommet rigtigt i gang, må Peter Wilmar Christensen afbryde - der er opkald fra USA, forstår man.
Et eksempel på at Peter Wilmar Christensen ikke bare er en travl herre, men at opkaldene til og fra USA er hyppige i denne tid, hvor KiSS er ved at blive integreret med det amerikanske Cisco-firma Linksys efter købet i september.
Her overtog Ciscos division for routere og switche til mindre virksomheder og private, Linksys, KiSS, der har stået for at sælge maskiner til netværksbaseret underholdning, især avancerede dvd-afspillere med netværksadgang, som også gør det muligt at bruge indhold fra nettet.
- Vi er i den sidste fase af integrationen, og det betyder hyppig kontakt til USA, fortæller Peter Wilmar Christensen og henviser blandt andet til sin bror Martin Christensen Manniche, der efter salget er blevet leder af den forretningsenhed under Linksys, som skal videreudvikle KiSS-produkterne under Ciscos vinger.
Peter Wilmar Christensen er blevet i Danmark som direktør for Cisco Linksys KiSS ApS, som den danske afdeling af den nye Cisco-enhed hedder. Her skal han stå i spidsen for den store del af udviklingen, som bliver i Danmark, hvor også de fleste af de oprindelige KiSS-udviklere bliver, ligesom han skal stå for salget af KiSS-produkterne i hele Europa.

Forud for salget er der gået 20 år som iværksætter fra Peter Wilmar Christensens side. Han startede i it-branchen i midten af 1980'erne, hvor der var stor vækst i udbredelsen af de første pc'er. Her stod han i spidsen for en virksomhed, som distribuerede computere og it-udstyr.
Denne aktivitet fortsatte ind i 1990'erne og bevægede sig mere og mere over i fokus på distribution af især multimedia-udstyr til almindelige pc'er.
Siden gik aktiviteten over i det nye firma KiSS og kulminerede med, at KiSS blev Europas største distributør af cd-rom-drev. Samtidig kom der et samarbejde i gang med en amerikansk virksomhed, som solgte multimediebokse til pc'erne, der kombinerede lydkort, grafikkort og cd-rom-drev.
- Det voksede kraftigt, men vi kunne se, at hvis vi skulle drive det videre, skulle vi gå fra distribution til egentlig udvikling. Samtidig skete der det, at dvd kom på banen, og der kom nogle nye standarder for spillefilm. Vi fandt en partner i Korea og fik udviklet en dekoder, som også kunne bruges til de nye digitale tv-kanaler, for eksempel Canal Digital herhjemme, fortæller Peter Wilmar Christensen.
- Omkring 1997-98 vidste alle, hvor internettet bar hen, og vi fik udviklet en satellitmodtager til bredbåndsinternet. Dermed kunne vi kombinere digital tv med IP-strømmen fra satellitten, det vil sige, vi kunne for første gang kombinere internet og tv, forklarer han.
Men han fortæller videre, at KiSS ret hurtigt indså, at internet distribueret via satellit ikke kunne konkurrere med de jordbaserede løsninger, der siden viste sig, for eksempel ADSL.
- På det tidspunkt flyttede vi teknikken ud af pc'erne og over i stand alone-bokse, for vores vurdering var, at udviklingen mod det digitale hjem og netværksbaseret underholdning krævede, at boksen kunne komme ind i stuen.
KiSS præsenterede på Cebit i 2002 den første stand alone-maskine med både internet og dvd-afspiller, og siden samme sommer en udgave med DIV-X og Ethernet.
- Samme år besluttede vi at lukke distributionsdelen af virksomheden og satse fuldt på udvikling, og siden er det gået slag i slag med nye produkter, siger Peter Wilmar Christensen.

Iværksætteren kan se tilbage på 20 år i it-verdenen
- Jeg fik tidligt en stor interesse for it-udviklingen, og jeg synes, at der lige siden jeg startede, har været en fortsat udvikling hen mod det digitale hjem. Jeg tror ikke, at der er nogen fare for, at jeg kommer til at kede mig fremover - udviklingen vil ikke gå langsommere de næste mange år, siger Peter Wilmar Christensen, selv om han er blevet en del af et verdensomspændende kæmpefirma og ikke længere kan bestemme alt selv.
- Cisco har en meget fladere strategi, end man skulle tro, og den forretningsenhed, som KiSS er blevet til hos Cisco, er ikke meget større end det selvstændige KiSS var. Jeg tror og håber, at vi kan bevare pionerånden, siger Peter Wilmar Christensen og peger desuden på, at med støtten fra det kæmpestore Cisco er der en masse praktiske ting ved det at drive firma, som han nu slipper for, ligesom virksomheden nu kan bruge Ciscos store salgsorganisation.
- Det, at KiSS er blevet en del af Cisco, er, som at skabe en ny virksomhed. Men nu med den fordel, at når vi møder en problemstilling, kan vi med Cisco i ryggen hurtigere få det løst, når vi henvender os til eksterne partnere, siger han.
- Det er klart, at jeg ikke kan afvise, at iværksætteren i mig bliver klemt. Jeg har aldrig før prøvet at arbejde i en anden virksomhed end min egen. Men omvendt: Jeg ved fra mange år i it-branchen, at uanset hvad så er man tvunget til altid at indordne sig under ændrede forhold. Jeg har aldrig følt den totale frihed, og jeg har derfor ingen problemer med, at der er nogle faste rammer, slutter Peter Wilmar Christensen og haster videre, for en lystig blinken fra mobiltelefonen proklamerer, at der igen er bud efter ham.

boks : Peter Wilmar Christensens cv:
Født: 1964.
Titel: direktør for Cisco Linksys KiSS Aps.
Uddannelse: HA fra Handelshøjskolen i København, næsten færdig cand.merc. (mangler hovedopgaven).
Karriere: Siden midten af 1980'erne distributør af it-udstyr. Siden også producent af hjemmeunderholdningsudstyr via KiSS.
Bopæl: Birkerød.
Gift med Anne Marie Cramer, der oprindeligt startede på kontoret i Peter Wilmar Christensens oprindelige firma, og siden blev Peters kone og medstifter af KiSS.

Billedtekst: sin egen herre
- Jeg ikke kan afvise,
at iværksætteren i mig bliver klemt. Jeg har
aldrig før prøvet at arbejde i en anden virksomhed end min egen før, siger Peter Wilmar Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere