Actebis opruster til hostingboom

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 2. december 2005.


Hewlett-Packard og Actebis er nu gået i offensiven for at gøre det lettere for forhandlerne at tilbyde deres kunder hostingløsninger.

BOOM Om få år vil alle virksomheder seriøst overveje, om det er nødvendigt med deres egne serverinstallationer for at få afviklet deres it. De vil også seriøst overveje, om de behøver eje den software, de anvender. Ifølge analysehuset IDC vil hver tredje virksomhed droppe ejerskabet og vælge en hostet løsning for deres it-drift.
- Det er en uundgåelig udvikling, og de, der ikke er med på den, de er tabt. Vi får et stigende antal henvendelser fra vores forhandlere, der kan oplyse, at de har mistet kunder, fordi de ikke har været i stand til at tilbyde en hostet løsning, siger HP-ansvarlig hos Actebis Peter Hammerich.
Derfor har distributøren i samarbejde med HP oprettet et partnerprogram for forhandlere, der ønsker at tilbyde hostingløsninger til deres kunder.
- Der er stor forskel på indkøbsmønstret, når man er traditionel forhandler, og når man skal sælge hosting. Som traditionel forhandler sælger man sin installation, og det er sådan set det. Men når det er hosting, så får man løbende brug for at opgradere både servere og storage, og det kan være vanskeligt rent finansielt at komme igennem, siger Peter Hammerich.
Knowhow
I det nye koncept kan HP finansiere udstyrets placering hos partneren, og partneren kan betale i forhold til, hvor meget af det, han bruger. Desuden forpligter Actebis sig til at ligge inde med et vist lager af forkonfigurerede maskiner, der hurtigt kan sendes af sted til en partner, hvis han pludselig har behov for det. På denne måde mener HP og Actebis, at de har fjernet nogle af de forhindringer, der afholder forhandlere fra at gå ind i hosting, men ifølge Peter Hammerich er der også kompetenceudfordringer for forhandlerne.
- Man kan godt blive overrasket over, hvor lidt forhandlerne ved om infrastrukturen og det, der skal til for at få en hostingløsning til at fungere. Det er som regel til at overskue, når der er tale om en lille installation, men når det begynder at vokse, så tager problemerne til, og der kan vi tilbyde overvågningsrutiner og sikkerhed ovenpå. Som distributør er vi tættere på producenten og ved mere om, hvad der vil hjælpe, og hvad der findes af nye muligheder, og denne knowhow kommer også vores kunder til gode, siger Peter Hammerich.
Finansiering
Også i HP er man glad for samarbejdet, og her er det ikke mindst et spørgsmål om at være med på vognen, når efterspørgslen begynder at stige på hostingløsninger.
- IDC siger, at fra 2015 og frem kører alle virksomheder hostede løsninger. På det tidspunkt er der ingen virksomhed, der selv har servere eller programmer liggende in house. Og det er klart, at der skal vi også kunne tilbyde vores forhandlere nogle attraktive muligheder - ikke mindst i forhold til finansiering og tilbud om at kunne skrue de rigtige maskiner sammen, siger produktchef i HP's serverforretning Karl Hansen.

Billedtekst:
- Der er stor forskel på indkøbsmønstret, når man er traditionel forhandler, og når man skal sælge hosting. Som traditionel forhandler sælger du din installation, og det er sådan set det. Men når det er hosting, så får man løbende brug for at opgradere både servere og storage, og det kan være vanskeligt rent finansielt at komme igennem, siger HP-ansvarlig hos Actebis Peter Hammerich.

Billedtekst:
- IDC siger, at fra 2015 og frem kører alle virksomheder hostede løsninger. På det tidspunkt er der ingen virksomhed, der selv har servere eller programmer liggende in house, siger produktchef i HP's serverforretning Karl Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere