globetrotter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. november 2005.


Danmark, Tyskland, USA, England, Kina - og Tyskland igen. 18 år i Siemens-koncernen har bragt Kenneth Lindstrøm vidt omkring. I dag har han base i München som CIO på området applikationer.

år. Og dem er han stolt af. Når danske Kenneth Lindstrøm løber ind i tidligere medstuderende fra cand.merc.-studiet i København, bliver han ofte mødt af spørgsmålet: "Det er overraskende, at du har været så længe på samme arbejdsplads - hvorfor har du ikke skiftet?"
Svaret lyder, at han stort set har skiftet job hvert tredje år - blot inden for Siemens-koncernen. Gennem de 18 år har Kenneth Lindstrøm krydset landegrænser og arbejdet fra Danmark over Tyskland til England og USA, et smut til Kina og tilbage til Tyskland igen. Her har han i dag base i München som CIO på området applikationer i Siemens Corporate Information Office.
På rejsen hertil har Kenneth Lindstrøm gjort stop flere steder - såvel geografisk som fagligt. Han har blandt andet været med til at opbygge en produktionsvirksomhed i Shanghai, hvor Siemens producerede mobiltelefoner, han har arbejdet i konsulentvirksomheden Siemens Business Services, og han har arbejdet med systemløsninger i Information Communication Mobile.
- Jeg har på den måde stiftet bekendtskab med vidt forskellige typer virksomheder og processer inden for Siemens - og på den måde skiftet job flere gange, forklarer Kenneth Lindstrøm, som ikke er i tvivl om, at hans karriereforløb stemmer helt overens med de drømme, der drev ham, dengang han afsluttede studiet - og alle muligheder lå åbne.
- Det var et meget bevidst valg. Jeg ville gerne arbejde internationalt, og det var et godt springbræt at komme inden for hos Siemens, lyder det fra danskeren, der i dag kan sende sin første chef i Siemens, Jan Friis, en venlig tanke.
- Jan Friis arbejdede ud fra en global tankegang. Han ønskede at sætte et skandinavisk fodaftryk i den tyske organisations hovedkontor. Så han var en af de chefer, der ikke blot bakkede op - men også skubbede på. Og jeg var heldig at komme ud i verden.
global sap-portal
Mens Danmark for Kenneth Lindstrøm var et lille trygt sted at starte sin karriere, var det også et godt udgangspunkt for at klare sig ude i verden. Det skyldes, at det danske marked på en gang er både krævende og avanceret i forhold til teknologi. Her bliver stillet høje krav til produkterne - og det gør kompleksiteten større end mange andre steder i verden.
Det mærkede Kenneth Lindstrøm konkret, da han fik til opgave at gennemføre en konsolidering på it-området i Siemens. Den foregik blandt andet på hylden med SAP-systemer, hvor antallet er blevet reduceret fra 350 til 239. Desuden er den danske CIO i øjeblikket i færd med at etablere en global SAP-portal for alle medarbejdere i koncernen. 120.000 brugere i Europa har adgang til portalen, og inden længe bliver yderligere 45.000 medarbejdere i USA knyttet til portalen, der på længere sigt skal anvendes i flere dele af verden.
- Under arbejdet med de opgaver oplever vi, at de skandinaviske medarbejdere absolut er dem, der stiller de højeste krav. Og kan vi matche dem, kan vi komme langt i forhold til resten af verden, vurderer Kenneth Lindstrøm, som stadig opfattes som den skandinaviske ledertype - selv efter 18 år i koncernen, hvor den tyske formelle struktur rækker mere end 150 år tilbage.
Kenneth Lindstrøm har dog oplevet et hamskift i koncernen de seneste år. For et års tid siden blev Klaus Kleinfeld chef for koncernen, og det har sat yderligere skub i dynamikken. Ifølge Kenneth Lindstrøm er processerne blevet mindre hierarkiske, og udtrykket "one person cannot be perfect - but a team can" er blevet en naturlig del af dagligdagen i Siemens.
- Der bliver i dag givet mere råderum til at tænke, som skandinaviske ledere typisk gør - den team-orienterede måde at arbejde på skattes, fortæller Kenneth Lindstrøm.
løbesko i kufferten
Han kan dog ikke sige sig fri for også at være blevet påvirket af årene i Tyskland. På de vanlige løbeture, der kan strække sig til maraton-længder, bliver minutter og skridt i dag talt på tysk. Og netop løbeturen er vigtig for Kenneth Lindstrøm, der altid har løbeskoene med i kufferten, når han rejser rundt i verden.
- En løbetur er en rigtig god måde at finde ud af, hvad der er op og ned på det sted, hvor man er landet, lyder det fra Kenneth Lindstrøm, der ellers bruger sin sparsomme fritid sammen med sin kone og tre børn.
Han er ikke et øjeblik i tvivl om, at de mange ophold rundt omkring i verden har været givende for såvel arbejdslivet som privatlivet.
Men samtidig holder familien Lindstrøm også kontakten ved lige med venner og familie i Danmark, og for den danske Siemens-mand er det ikke utænkeligt, at rejsen går tilbage til Danmark en dag. Familien har et hus i Rønde, hvor de bor under ferie og weekendture i Danmark. Måske bliver det en dag her, familien får sin faste base.

Boks:
siemens ag
Siemens AG har hovedkontor i München i Tyskland. Koncernen har 426.000 ansatte fordelt over 190 lande. Heraf er de 45.000 ansatte inden for forskning og udvikling. Siemens opererer på 14 forskellige produktområder. Virksomheden er over 150 år gammel og har en omsætning på 80 milliarder euro. 75 procent af omsætningen stammer fra produkter, der er udviklet inden for de seneste fem år.

Boks:
Lindstrøms job i siemens
• CIO på området applikationer i Siemens Corporate Information Office i München.
• CIO i Siemens ICM i München.
• CIO, ICM MP/CP/WM i Siemens Mobil i München.
• SAP General Manager i Siemens Business Services i England.
• Business Development Manager i Siemens AG i München.
• Salgsdirektør i Siemens Nixdorf i Danmark.
• Salgschef i Siemens A/S D1 Mainframes i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere