Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. november 2005.
I dag rykker 65 tidligere lønmedarbejdere fra Accenture ind hos KMD, hvor driften af Københavns Kommunes lønsystem skal varetages.
Amputeret to meter før målstregen. Det er den følelse, lønmedarbejderne hos Accenture pakkede ned i flyttekasserne i onsdags - dagen før driften af Københavns Kommunes lønsystem blev overleveret til KMD.
I alt 65 medarbejdere rykker i dag ind hos KMD, hvor de skal stå for driften.
- Vi var så tæt på - men så fik vi ikke lov alligevel. Det er den følelse, vi går og pakker ned lige nu, lød det fra medarbejdernes tillidsrepræsentant Vikke Hofland onsdag eftermiddag, hvor der stadig blev knoklet hos Accenture.
De sidste flyttekasser med de personlige ting blev pakket i går, og så er det kapitel slut, som Keld Korsgaard fra HR-funktionen beskriver det.
- Jeg kan vist tale for alle medarbejdere, når jeg siger, at det er en sort dag i dag. Vi havde håbet på, at vi blev reddet på målstregen - og kunne fortsætte hos Accenture, siger Keld Korsgaard.
Den 10. maj valgte Københavns Kommune at fyre Accenture efter flere måneders ballade om fejl i lønudbetalingerne til de ansatte i kommunen. Men truslen hang i luften længe inden.
- Allerede for et års tid siden begyndte Københavns Kommune at rasle med sablerne. I hvert fald i medierne. Så vi har brugt meget energi på at bevise, at vi kunne få tingene til at køre, lyder det fra Keld Korsgaard, der beskriver processen som en livsstil for samtlige 65 medarbejdere.
Vikke Hofland tilføjer, at fyringen var svær at sluge så tæt på målstregen.
- Lønkørsel efter lønkørsel kunne vi se, at det gik den rigtige vej. Derfor ramte det lige i mellemgulvet, da det i maj blev annonceret, at vi skulle fyres så langt ud i fremtiden. Vi følte, at vi sagtens kunne få det til at køre - og det lykkedes jo også, siger hun og tilføjer, at det er svært at skulle skifte arbejdsplads igen - og vænne sig til nye omgivelser.
Samtidig fylder det også, at KMD i første omgang skal overtage driften af lønsystemet i en overgangsfase frem til 1. december 2006. Herefter skal driften i udbud igen.
- Det er klart, at frygten for endnu et skifte i fremtiden lurer, mens vi bare venter på at kunne sige: Det er her, vi er - og her bliver vi, siger Vikke Hofland, mens Keld Korsgaard tilføjer, at styrken hos de 65 medarbejdere ligger i, at de er fasttømret som et team.
- Vi skal nok klare opgaven. Vi hjælper hinanden og sørger for, at alle har det godt. Og det er vigtigt, lyder det.
Alligevel kan bekymringen for fremtiden mærkes.
- Uanset hvor velforberedt KMD er, og uanset hvor gode vores intentioner om at løse opgaven er, kan det ikke undgås, at der opstår nogle fejl i overgangen. Og der er vist ingen tvivl om, at KMD er under lup hos pressen lige nu, konstaterer Vikke Hofland.
Både hun og Keld Korsgaard glæder sig over, at de nu kan overlevere et godt stykke arbejde til KMD.