SAP-konsulenter vil fastansættes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. november 2005.


Næsten halvdelen af de danske SAP-konsulenter foretrækker et fast job i en brugervirksomhed, viser en ny undersøgelse.

SAP-brugerne blandt de store danske virksomheder er efterhånden ved at have skabt arbejdspladser, der matcher de erfarne SAP-konsulenters krav til et fagligt stærkt miljø, et godt omdømme og muligheden for at styrke CV'et.
En ny analyse fra SAP-netværket networking4sap, der drives af virksomheden Networking 4 People, viser, at 35 procent af de danske SAP-konsulenter i dag er ansat i et job internt i en brugervirksomhed, mens i alt 45 procent netop foretrækker at have sådan et job. Ti procent af de adspurgte foretrækker et freelancejob, mens også 45 procent foretrækker et job i konsulentbranchen.
Ifølge direktøren for Networking 4 People, Ole Kassow, har konsulenthusene ellers hidtil været den absolutte højdespringer på job-ønskelisten hos konsulenterne. Men i dag har også brugervirksomhederne fået en blåstempling.
- Efterhånden som flere af "fyrtårnene" i branchen tager springet fra et konsulenthus til et job internt i en virksomhed, så får jobbet en blåstempling. Og opfattelsen er i dag, at afskeden med konsulentbranchen ikke slår skår i karrierebladet, vurderer Ole Kassow fra Networking 4 People, der bygger undersøgelsen på besvarelser fra 222 af de cirka 1.000-1.200 SAP-konsulenter i Danmark.

Ole Kassow peger på, at mere stabilitet og muligheden for at tilpasse arbejdstiden til familien er afgørende faktorer for konsulenterne, der ikke længere ser lønnen alene som afgørende for valg af drømmejobbet.
Hos Skandinavisk Computer Rekruttering oplever chefkonsulent Jan Høllsberg, der har arbejdet med rekrutteringen inden for SAP-området de seneste fem år, også, at det ikke primært er lønnen, der trækker. De danske SAP-konsulenter søger netop udfordringer i store projekter.
Og her mærker Jan Høllsberg, at flere at de store danske industrivirksomheder i dag kan tilbyde et job, der opfylder det ønske.
- Der er løbende folk, der ønsker at skifte mellem konsulentbranchen og brugervirksomhederne. Og vi kan godt mærke en lille tendens til, at folk vil ansættes internt i brugervirksomhederne, siger Jan Høllsberg, der understreger, at skiftet ikke udpræget foregår den ene vej i branchen frem for den anden.
- De, der bliver trætte af konsulentbranchen, er typisk folk, der gerne vil følge projekterne til dørs og ikke ønsker at skifte fra den ene til den anden kunde - andre skifter, fordi de ikke ønsker at rejse så meget mere. Men samtidig er der også SAP-folk, der skifter til konsulentbranchen, fordi de ønsker at høste erfaringer med flere forskellige applikationer.

Boks:
derfor vil Sap-konsulenter skifte job
Ifølge undersøgelsen er jobsikkerhed, færre rejsedage og løn i dag kun sekundære grunde til at skifte arbejdsgiver. De regnes ikke som uvæsentlige, men tages blot for givet.
Undersøgelsen er foretaget af Networking 4 People i samarbejde med Epinion - og baseret på besvarelser fra 222 SAP-konsulenter
i Danmark.

Læs mere på side 32




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere