Danske SAP-konsulenter er tunge drenge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. november 2005.


Over halvdelen af danske SAP-konsulenter har op til ni års erfaring bag sig. Det viser en undersøgelse foretaget af Networking 4 People. Udfordringen er at skabe plads til de mindre erfarne konsulenter.

De danske SAP-folk har typisk mere end fem års erfaring med sig i bagagen, når de leverer konsulentydelser til virksomhederne.
Ifølge en undersøgelse foretaget af SAP-netværket networking4sap, der drives af Networking 4 People, har 54 procent af de danske SAP-konsulenter fem til ni års erfaring, mens ti procent har mere end ti års erfaring med systemerne fra den tyske ERP-gigant.
Det gør ifølge direktør for Networking 4 People, Ole Kassow, disse tunge drenge så eftertragtede, at det kan være svært at skabe plads til de mere "grønne" SAP-folk i branchen.
- Der er en risiko for, at der vil opstå et vakuum, hvis det er de samme folk, der sidder på opgaverne - og der ikke bliver gjort plads til nye folk. Det er netop en af de store udfordringer i dag, vurderer Ole Kassow.
Networking 4 People bygger undersøgelsen på besvarelser fra 222 af de mellem 1.000 og 1.200 SAP-konsulenter i Danmark.

Ifølge Ole Kassow bør hele branchen tage tyren ved hornene og få øjnene op for det potentiale, de nyuddannede rummer.
- Nogle af dem er knalddygtige til at programmere eller kan lynhurtigt sætte sig ind i en forretningsproblematik. Branchen bør blive bedre til at tage de folk ind, som vil kunne indgå i teams med de erfarne. Men mange er tilbageholdende, fordi de er bange for at fakturere en grøn konsulent over for kunden, siger Ole Kassow.

Konsulenthuset R5 har i en årrække taget nye folk ind direkte fra universiteterne og lært dem de kundskaber, der kræves for at komme ud på markedet. Men det har ikke været helt uden problemer, lyder det fra den administrerende direktør Leif Märcher, der har erfaret, at det er svært at få de mindre erfarne konsulenter i spil.
- Vi forsøger at arbejde med en model, hvor vi stiller med et team af såvel mindre som meget erfarne folk, hvor timesatsen for de mindre erfarne er lavere. Det er den klassiske måde at gøre det på, men den har spillet lidt fallit inden for de senere år, siger Leif Märcher.
Han tilføjer, at arbejdsmetoden primært kan anvendes i store SAP-projekter. I mindre projekter er det svært at skabe plads til de knap så erfarne konsulenter. R5 har nu i et vist omfang revurderet deres indsats for at hente nye folk til folden direkte fra universiteterne.

Ifølge Per Buchwaldt, formand for Dansk IT og senior manager i Deloitte Business Consulting, skal man ikke lade sig forskrække af udviklingen.
- Det er en helt naturlig udvikling, som leverandørsiden vil tilpasse sig. Det kan så betyde, at konsulentfirmaerne med lidt mere ballast kommer frem på banen, hvor der tidligere har været mest efterspørgsel efter rå kompetence, vurderer Per Buchwaldt.
Han peger på, at det kan blive trange tider hos konsulenter, der har bygget sig op omkring bodyshopping-konceptet, hvor de leverer rå arbejdskraft til de store projekter.
Per Buchwaldt mener, at det handler om et behov for fleksibilitet hele vejen rundt. Virksomheder skal være parate til at trække på de yngre kræfter, og konsulenthusene skal være bedre til at spotte talenterne.
- Og hvis efterspørgslen er der, skal man nok finde ud af det, lyder det fra Per Buchwaldt.

Billedtekst:
potentiale - Der er en risiko for, at der vil opstå et vakuum, hvis det er de samme folk, der sidder på opgaverne - og der ikke bliver gjort plads til nye folk. Det er netop en af de store udfordringer i dag, vurderer Ole Kassow, direktør for Networking 4 People




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere