Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

For ung til ikke at udrette noget

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. november 2005.


Når der ikke er nok opgaver må det være på tide med luftforandring. Thomas Olsen på 26 år gjorde op med for få opgaver og skiftede job.

Hvad er din nye stilling?
- Jeg er ansat som systemkonsulent inden for business intelligence hos en lille it-virksomhed, der hedder Rehfeld Partners, hvor vi er omkring 28 ansatte.

Hvad indebærer det?
- Jeg er med til at skabe et ledelsesinformationssystem, der trækker data ud fra kundens kildesystem, som i denne sammenhæng er et løn- og økonomisystem. De data, vi trækker ud, gennemgår en transformationsproces og bliver lagt ned i et datavarehus på en SQL-server. Oven på de data anvendes et rapporteringsværktøj, Targit, som kunden kan bruge til at analysere deres data i. På den måde får ledelsen det ønskede overblik over lønforbrug.

Hvad er din uddannelse?
- Jeg er uddannet datanom fra Niels Brock i år 2001. Under min studietid blev jeg ansat som studenterhjælper hos Mærsk Data, hvilket ledte til en fast stilling, da jeg var færdiguddannet. Efter tre år som business intelligence konsulent der, skiftede jeg til IQ Consulting, hvor jeg kun var i en kort periode.

Hvorfor kun i en kort periode?
- Der var slet ikke opgaver nok. Som systemkonsulent er det vigtigt hele tiden at være med i udviklingen og holde sig opdateret med, hvad der sker. Desuden er jeg for ung til at sidde og vente på opgaver, der skal helst ske noget.

Hvordan fik du det her job?
- Rehfeld Partners kontaktede mig efter, at de havde set mit cv på en jobportal, og efter jobsamtalen fik jeg tilbudt jobbet.

Hvad er den størst tænkelige udfordring?
- At få æbler til at ligne pærer. Eller rettere sagt, når den dag kommer, hvor man ikke kan få alle data til at gå op, så gælder det om at tænke rigtigt logisk. Den udfordring vil jeg gerne stå over for en dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere