It-konsulenten skal forstå teknik, forretning og pædagogik

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. oktober 2005.


Som it-konsulent er det ikke længere nok at have styr på de tekniske facetter. Krav om forretningsforståelse og en anelse pædagogik er en del af arbejdet.

Siden Per Thellersen begyndte i jobbet som konsulent hos SAP i 1998, har hans professionelle rolle gennemgået en forandring. Det at kende systemerne til punkt og prikke er ikke nok til at skille sig ud som en af de bedste. Der stilles krav til it-konsulentens forståelse for forretningen og dens processer. Og til en anelse pædagogik.
- Det, der efterspørges af en konsulent i dag, er evnen til at sætte sig ind i virksomhedens forretning og processer. At have kendskab til systemerne er blot en forudsætning for arbejdet, forklarer Per Thellersen, der er 42 år og de seneste fem år har arbejdet hos AppliCon, hvor han i dag fungerer som projektleder. Han pointerer, at det samtidig er vigtigt at have in mente, at rollen som konsulent ikke blot har ændret sig i takt med virksomhedernes krav. Men også i forbindelse med, at mange af de nuværende konsulenter også var på banen i slutningen af 90'erne, hvor der blev foretaget rigtig mange ERP-implementeringer.
- Når man flytter sig fra at være en grøn konsulent og til at have opbygget flere års erfaring med SAP, gør det naturligvis også en forskel, siger Per Thellersen og tilføjer, at systemerne også har udviklet sig i samme periode - til at blive meget mere forretningsorienteret end tidligere. Og det er en udvikling, som Thellersen beskriver som udfordrende.
- Det afhænger naturligvis af, hvad man tænder på som konsulent. Nogle vil helst arbejde i systemverdenen, mens andre er glade for arbejdet med virksomhedens processer, tilføjer AppliCon-projektlederen, der selv hører til blandt sidstnævnte, selvom det byder på store udfordringer.
Virksomhederne har nemlig ikke ligget stille de seneste år. De er blevet meget kompetente på SAP-fronten, og det betyder, at man som konsulent ikke bare kan dukke op som SAP-verdensmester og fortælle virksomheden, hvordan tingene skal være.
- Det er meget vigtigt, at vi er klar til at omstille os i forhold til den enkelte kunde. Vi skal sætte os ind i, hvordan virksomheden arbejder - og respektere det, samtidig med at vi foreslår forbedringer, lyder det fra Per Thellersen, der tilføjer, at det er her pædagogikken spiller ind, hvis samarbejdet skal fungere - og ikke udvikle sig til et rødt hold over for et grønt.
Mere tema side 18




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere