Paparazzi-kamera med monsterzoom

Panasonics nyeste videokamera er med imponerende 70 gange zoom enhver wannabe paparazzis vildeste drøm! Samtidig er kameraet ekstremt småt og har en lav pris. Men ikke alt er perfekt ved SDR-S26 - se her hvorfor.

Paparazzi-kamera med monsterzoom

Det vejer sølle 235 gram, og det forsvinder nærmest ind i håndfladen, når du holder om det.

Panasonic har med SDR-S26 skuret et ekstremt lille videokamera sammen, der er en fryd at have med på farten. Den lave vægt og målene på 65 x 56 x 107 millimeter gør den til en fin følgesvend.

Mens Pansonic har skruet op for det minimalistiske design, er der skruet ned for de vilde ambitioner. Kameraet er derfor ikke noget HD-monster, og de vilde og avancerede funktioner får du ikke her.

Det optager i blot i ganske almindelig - og efterhånden gammeldags - Mpeg2 i en opløsning, der optimalt svarer til dvd-kvalitet. Desværre er ikke alle billeder lige skønne, når de optaget med Panasonics kamera.

Betjeningen er simpel. Du kan vælge mellem at skyde video eller fotos, og det indstilles via et drejehjul på bagsiden af kameraet, hvor du har tommelfingeren placeret.

Det er dog håbløst at bruge kameraet til stillbilleder, da de kun nuppes i en opløsning på sølle 640 gange 480 pixels. Det er altså markant lavere end selv de billigste kameramobiler...

I menuen på Panasonic SDR-S26 har du mulighed for at foretage lidt småjusteringer, inden du starter videooptagelserne. Men det her kamera er skabt til folk, der bare vil hamre optageknappen i bund og ikke gider bekymre sig om teknik og indstillinger.

Vanvittig zoom på 70x

Det store salgsargument for Panasonic SDR-S26 er den vanvittige zoom. Hele 70 gange kan der zoomes ind, og du kan se et eksempel på, hvor vildt det egentligt er ved at nærstudere billederne til højre.

Videokameraet er derfor en drøm for wannabe paparazzier, der vil gå helt tæt på uden at virke mistænkelige.

Vi er lidt bekymrede for, om dette kamera vil blive strandløvernes foretrukne her til sommer, i så fald kan de kvindelige strandgæster godt begyndte at tage sig i agt - og måske tage lidt mere tøj på.

Problemet med zoomen er dog, at billedet hopper og danser ret markant, når du har zoomet langt ind. Det gælder om at holde kameraet klippestabilt, og selv med de mest rolige hænderne er det svært at få helt perfekte optagelser.

Derfor kan det godt være, at zoomen rækker langt, men du skal ikke køre den helt i bund i særlig lang tid ad gangen - medmindre du efterfølgende vil gøre dit publikum søsyg.

Hvis du stiller brækposer frem foran fladskærmen, kan du endda virkelig overdrive og fyre op for den digitale zoom, der forringer billedkvaliteten, men giver dig helt utrolige 3500 gange zoom.

Det er absurd langt, og de grynede billeder gynger op og ned, som var du ombord på et skib i voldsom havsnød. I princippet er billederne totalt ubrugelige, og det er ikke til at se, hvad der er op eller ned.

Plastik - og knap så fantastisk

En af de negative sider ved SDR-S26 er materialevalget.

Det virker som om, der er brugt ret billige plastmaterialer, og derfor kan videokameraet meget let minde om et legetøjskamera.

Især bunden og indgangene til kameraets porte og batteri er ikke særligt lækkert designet. Samtidig knirker det lidt, hvis du klemmer lidt om det, mens du optager.

I disse HD-tider kan det naturligvis også undre, at kameraet blot kører gammeldags Mpeg2 i en opløsning, der svarer til dvd-kvalitet.

Faktisk er kvaliteten noget ringere, og især hvis du har zoomet ind, er dine optagelser ikke noget, der vil gøre en filmentusiast misundelig. Samtidig betyder Mpeg2-komprimeringen, at du lynhurtigt fylder dine SD-kort op med optagelser. Et klip på lige under seks minutter fylder hele 400 megabyte.

Uden HD er det samtidig ikke ligefrem et kamera, der er fremtidssikret. Men når det er sagt, så leverer kameraet udmærkede levende billeder sin størrelse taget i betragtning. Du skal bare ikke forvente mirakler, når de levende billeder sendes op på fladskærmen i stuen.

Fordelen ved ikke at køre i HD er, at du kan redigere optagelserne på de fleste - også lidt ældre - computere. Det er ikke tilfældet med indhold fra HD-kameraer, der suger voldsomt på pc'ens kræfter, og det er næsten umuligt at få redigeret indhold i et acceptabelt tempo, medmindre du har en frådende Quadcore-maskine kørende.

Til en pris omkring 2.300 kroner får du et videokamera, der føles som et legetøjskamera og kan være svært at tage helt seriøst.

Men hvis du er på jagt efter et lille videokamera med lav vægt, vanvittig zoom og ikke gider bruge hele pensionsopsparingen på en ny HD-model, så er Panasonic SDR-S26 et udmærket valg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere