Trådløst udstyr når op på 100 Mbit/s

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


Amerikanske Airgo ånder nu de traditionelle, kablede netværk tungt i nakken med trådløst udstyr, der har en kapacitet på 100 Mbit/s. Dansk netværksintegrator vil dog ikke anbefale, at virksomheder udelukkende satser på det trådløse netværk.

Den amerikanske komponentproducent Airgo har netop lanceret trådløst netværksudstyr, der når op på 100 Mbit/s. Dermed nærmer kapaciteten i de trådløse net sig kapaciteten i kablede net og Ethernet. Airgo argumenterer selv for, at det dermed bliver muligt med ægte trådløst bredbånd og muligt med luftbåren tripleplay, det vil sige data, telefoni og levende billeder samtidig over det trådløse netværk.

Men selv om de nye muligheder kan overflødiggøre kabler selv ved krævende installationer og behov for høje hastigheder, spår netværksintegratorerne kun de nye komponenter en fremtid i private hjem og ikke i virksomhederne.
- Vi vil foreløbig ikke anbefale vores kunder at bruge trådløse netværk til andet end at supplere de kablede netværk, der er gået fra at være hubbaserede til at være switchbaserede. Dette har givet dem mere kapacitet, mens de trådløse stadig er en form for hubbaseret. Hvis man baserer hele sit netværk på en trådløs løsning, vil det være et skridt tilbage, mener Svend Pedersen, der er produktchef for trådløs og sikkerhed hos netværksintegratoren Axcess.
- Hvis man kører netværksmæssigt tunge applikationer, vil jeg ikke vælge et trådløst netværk som det eneste i virksomheden. Det er også afgørende for virksomhederne, at det nye trådløse udstyr overholder standarderne, som sikrer, at det er kompatibelt med andet netværksudstyr, og at alle enhederne kan spille sammen siger han.
Fra Airgo forlyder det, at 100 Mbit/s trådløst netværk foreløbigt er en proprietær standard. Egentlige standardiserede produkter med den kapacitet forventes først på gaden i 2007.
Til sammenligning yder de eksisterende 802.11a- og 802.11g-protokoller omkring 20 Mbit/s, selv om de i teorien kan nå op på 54 Mbit/s.
Svend Pedersen mener dog, at sagen er anderledes, når man kigger på de private hjem i stedet for erhvervsmarkedet.
- Her kan trådløst netværk med en kapacitet på 100 Mbit/s være alle tiders. For der er fundamentalt anderlede behov i private hjem, hvor man ikke har helt de samme høje krav til kapacitet og strukturerede netværk, ligesom man ofte også har færre brugere på netværket end i virksomhederne, siger han.
Svend Pedersens vurdering synes at være delt af producenter af netværksudstyr. Således har Cisco meddelt, at de vil anvende de nye komponenter fra Airgo i deres Linksys-apparater - som netop er rettet mod privat-markedet.
Cisco forventer at være klar med produkter med 100 Mbit/s. til dette segment omkring årsskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere