KMD vil CMMI-certificeres

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. september 2005.


Krav til it-leverandører stiger hele tiden, men det gør de også til kunderne.

I KMD, kerneleverandør til kommunerne med store ambitioner på det private marked, er hele driftsdelen ITIL-certificeret, og KMD planlægger, at et nyetableret it-projekthus med fokus på erhvervsmarkedet skal CMMI niveau 3-certificeres inden for to år.
- Vi har set det komme. I løbet af tre-fire år vil CMMI være, hvad man forlanger på begge sider af bordet, siger Jon Johnsen, direktør i KMD med ansvar for det nye projekthus.
Han mener ikke, det offentliges krav om modenhed bør føre til højere priser. Ikke hvis leverandørerne får rimelig tid til at få processerne indført.
KMD, hvis administrerende direktør er formand for IT-Brancheforeningen, deltager også i arbejdet med modenhed for de offentlige leverandører. Som de øvrige understreger KMD betydningen af modenhed hos kunderne - vel at mærke på baggrund af selv at være i kunderollen.
- I forbindelse med vores aftale med SAP vil vi købe ydelser i Indien, hvor alle er
CMMI-certificeret på niveau 5. Når vi skal handle hos dem, kræver det noget af os. Vi kan ikke kommunikere med dem, hvis vi ikke har sat os ordentligt ind i sagerne, siger Jon Johnsen.

Som offentlig leverandør fremhæver han betydningen af, at ramme det, kunderne forlanger. Og som en stor af slagsen erkender han, at virksomheden er bedre rustet end de små.
- Historisk har de helt store som os, CSC, IBM med flere indbygget et procesapparat. Det er nødvendigt i et stort firma og naturligvis nyttigt nu. På den anden side er det sværere at vende en supertanker end en lille motorbåd, siger Jon Johnsen med henvisning til de mindre virksomheder, der har brug for at give sig i kast med procesarbejdet.
Han tilføjer, at det gælder om at komme i gang, og at nogle af de små virksomheder også er langt fremme.
- Det koster noget. Metodeapparatet skal bygges op og holdes i gang, medarbejdernes uddannelse skal holdes ved lige. Men det har også en værdi at få styr på processerne og blive certificeret som moden. Da vi var med på et officielt dansk besøg i Indien, talte man om, at det at være på niveau 5 er en omkostning. Men for de indiske virksomheder har det blot været prisen for en adgangsbillet til markedet, siger Jon Johnsen.
Hvad standarder og målestokke angår, understreger han i tråd med IT-Brancheforeningens officielle holdning, at man bør holde sig til de internationale standarder frem for at skrue noget særligt dansk sammen.
- Det er hæmmende for konkurrencen og også dyrt at opfinde sin egen model. For de internationale er der jo lavet færdige koncepter, man kan bruge.

Boks:
CMMI
CMMI, Capability Maturity Model Integration, er den førende internationale model til vurdering af modenhed, udtrykt i kvaliteten af virksomhedens organisationsprocesser.
Den er udviklet på Software Engineering Institute på opdrag af det amerikanske forsvar. Niveauerne går fra et til fem, hvor fem er højest.

ITIL
IT Governance-værktøjet IT Infrastructure Library er den mest udbredte internationale standard specielt til it-service-management.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere