Billigt mediecenter med HD

Nvidia er klar med en ny platform til Intels populære Atom-processor, der lover både lavt strømforbrug samt råstyrke til krævende video og spil. Se her hvordan du nemt kan bygge et både smart, billig og kraftigt mediecenter, uden at strømmåleren slår kolbøtter.

Intels Atom-processor har ikke bare holdt sit indtog i de populære netbooks.

Den mikroskopiske og yderst strømbesparende chip er også blevet særdeles populær i såkaldte nettops - altså stationære computere, der ofte ikke fylder meget mere end en gennemsnitlig paperback.

Selv om det for langt de fleste forbrugere er en glæde, når de små minicomputer ikke får strømmåleren til at slå kolbøtter, slår det alligevel skår i glæden, når den nyindkøbte maskine - med hakkende stemme - takker nej til at afspille krævende videoformater.

Højopløselige videoklip, det såkaldte HD, udgør nemlig for stor en mundfuld for Atom-processorens begrænsede mængde hestekræfter.

Og hvor Intel har taget kritikken til sig og arbejder intenst på at udgive en ny chipplatform med flere grafiske kræfter til video og spil, er det i dag Nvidia, som ræser først over målstregen med firmaets egen løsning.

Den beror på Ion-platformen, som giver Intel Atom et ydelsesniveau, der hidtil har været uhørt i klassen af ekstremt kompakte pc'er. Og med et Ion-baseret bundkort - samt en dertilhørende Atom-processor med én eller to kerner - har det sjældent været nemmere at bygge et udmærket mediecenter til stuen.

Skrumpet bundkort

Nvidias nye integrerede Ion-grafikchip kan sammenlignes med en løsning i GeForce 9400-klassen. Det dækker over et ydelsesniveau, der klarer flere nye spil med grundlæggende kvalitetsindstillinger og samtidig nemt kan jonglere med krævende video. Hvis altså processoren kunne følge med.

Chippen sidder direkte på Ion-bundkort, der kommer i et såkaldt Mini-ITX-format. Til sammenligning er bundkortet cirka halvt så langt som et ATX-bundkort, der benyttes til computere i sædvanlig størrelse.

Strømforbruget er naturligvis højere end på Intels egen 945-platform, men det er alligevel milevidt fra traditionelle computere. Producenten Zotacs bud på en Nvidia Ion-platform leveres således med en strømadapter på bare 90 watt, mens grafikchippen alene opgives til at lægge beslag på 17 watt.

Opgraderingsmulighederne antager også aldeles rimelige proportioner. Således kan du blandt andet udruste en Ion-computer med op til fire gigabyte DDR2-hukommelse, op til ti USB-enheder, fire SATA-harddiske og WiFi på den nyeste 11n-standard.

Vi har endnu ikke oplysninger om det danske prisniveau, men den engelske pris kan måske tjene som en rettesnor for, hvor vi befinder os. 136 britiske pund, svarende til knap 1.200 kroner, skal du lange over disken for det smarte system. Og for den pris får du en Intel Atom 330-processor med to kerner, bundkort og trådløst netværk.

For at bygge en komplet computer med kraftoverskud til video og grundlæggende spil er - udover et Nvidia Ion-system - kabinet, harddisk, hukommelse og optisk drev påkrævet. Nvidia Ion ligner derfor umiskendeligt et fornuftigt bud på entusiastens gør-det-selv mediecenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere