Virksomhed med balance mellem kønnene

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. august 2005.


Hos Tectura er der masser af kvinder i ledelsen. Nu bliver udfordringen at få det forplantet til resten af organisationen.

Morten Poulsen, administrerende direktør i it-konsulentfirmaet Tectura Danmark, er en mand. Men fire ud af de seks chefer, der refererer til ham, er kvinder. Et sjældent syn i erhvervslivet og i særdeleshed i it-branchen, der generelt skriger på hunkøn.
- En mere ligelig kønsfordeling giver en bedre kultur i ledergruppen og i virksomheden. Det kan mærkes, siger Morten Poulsen, der startede som chef for Tecturas 110 danske medarbejdere for ti måneder siden.
- Jeg køber ikke de billige klichéer om, at mænd er bedst til at tænke strategisk og kvinder bedst til at implementere. Det har jeg set alt for mange eksempler på det modsatte til. Men ved at være bredt sammensat, både i forhold til køn og til uddannelse, kan vi stimulere hinanden bedre og skabe bedre resultater, siger han.

Grunden til de mange kvindelige ledere - i alt seks ud af tretten - kan ikke sådan lige sættes på formel og gives videre. Den rækker tilbage til Tecturas rødder i Damgaard Data og Aston Business Solutions, tilsat en selvforstærkende effekt og lidt tilfældighed. Og i organisationen som helhed er der heller ikke flere kvinder end normalt i branchen. Knap en fjerdedel skyder Morten Poulsen andelen til.
- Det er vores store udfordring nu. Vi har brudt barrieren og fået mange kvinder i ledelsen, så nu burde det være muligt at tiltrække flere kvinder. Det er jo ikke nørdet, teknisk arbejde at være it-konsulent - vi sælger bløde værdier og hjælper andre virksomheder med at forandre deres processer og forretningsgang. Det skal vi bare være dygtigere til at fortælle omverden, siger Morten Poulsen.

Annette Hammerich, chef for industri, logistik og life sciences, startede sin it-karriere som ene kvinde blandt 27 mænd. Nu er hun glad for, at billedet er anderledes.
- Det bliver en bedre balance mellem de hårde facts og de mere bløde sider af vores arbejde. Jeg tænker også lidt på det, når jeg ansætter. Er der flere, der er lige egnede, kan det godt tippe til pigens fordel, siger hun.
For mange piger ville på den anden side heller ikke være godt, understreger hun.

Blandt kunderne og brugerne af de løsninger, Tectura sælger, er der mange kvinder, så det er i høj kurs at kunne sende en kvindelig konsulent.
Når konsulent Charlotte Dreyer er ude hos en kunde, der gennem alle årene kun har mødt mandlige it-konsulenter, kan hun godt mærke, at hun tit bliver ekstra godt modtaget.
- Jeg besøgte en kunde i England, og de hentede og bragte mig frem og tilbage fra hotellet. Det var der ingen af mine mandlige kolleger, der havde prøvet, smiler hun.

Billedtekst:
Balance Administrerende direktør Morten Poulsen med Annette Hammerich, en af de seks kvindelige chefer hos Tectura Danmark. Det svarer næsten til halvdelen af chefgruppen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere