Ønsker om at gøre projektet større er sendt til hjørnespark

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 1. april 2005.


Andet kig
Computerworld har tidligere under mærket Første kig bragt førstehåndsvurderinger af ny teknologi. Med andet kig ser vi på, hvordan det er gået de virksomheder, der har taget den nye teknologi i brug. Computerworld skrev for et år siden, at den medicotekniske virksomhed Ambu havde sat et projekt i gang, der skulle udskifte de fem ERP-systemer med et samlet koncernsystem. Her er historienom, hvad der er sket siden.

En grundig foranalyse, dedikeret projektledelse samt beherskelse af trangen til at gøre projektet større, er Ambus opskrift på at få et større ERP-projekt til at overholde tidsplan og budget.

Når vi taler om at lære af andres erfaringer, mener vi ofte, at lære af andres fejl. Imidlertid kan det også være interessant at analysere projekter, der forløber efter planen for at finde frem til hvorfor, når nu så forholdsvis mange it-projekter udvikler sig anderledes end oprindeligt tænkt.
Et år efter, at medicotekniske virksomhed Ambu satte et projekt i gang, der skulle gøre ERP-systemet Movex fra Intentia til grundlag for de danske forretningsaktiviteter, er meldingen, at projektet stort set forløber efter planen. Virksomheden er i færd med at konfigurere ERP-systemet, og samtidig er Ambu ved at uddanne superbrugere i systemet. Systemet skal sættes i drift i årets anden halvdel. I øjeblikket overholdes budgettet, og implementeringen forløber som planlagt.
Det er der en række årsager til, mener Paul Berendt Petersen, der er chef for forretningsudvikling i Ambu. For det første fik selskabet foretaget en grundig foranalyse med hjælp fra ERP-konsulenten Herbert Nathan & Co. Dernæst forankrede man projektet i en nyoprettet funktion bestående af to forretningskonsulenter og en projektleder. Desuden blev implementeringen af systemet opdelt i selvstændige projekter, hvor man starter med at overføre de danske aktiviteter, mens de udenlandske datterselskaber og fabrikker vil blive omfattet senere. Og endelig har virksomheden bevidst behersket trangen til at gøre projektet mere omfattende undervejs.
- Hver gang der er opstået ønsker om at gøre projektet større, har vi sendt ønskerne til hjørnespark. Konsulent enrådede os til at starte på et niveau, vi kan overskue, og det har vi fulgt. Selv i de tilfælde, hvor der har været en potentiel besparelse i en ændring, har vi vejet det op mod, at det ville forsinke lanceringen, siger Paul Berendt Petersen.
Når Ambu har benyttet fem ERP-systemer, skyldtes det, at virksomheden i 2001 overtog Medicotest i Ølstykke, og at flere udenlandske datterselskaber har benyttet separate systemer. Når det nye system er endelig implementeret skal det blandt andet kunne lave produktionsplaner ud fra datterselskabernes forventede salg for virksomhedens fire fabrikker i Ballerup, Ølstykke, Kina og Malaysia. Disse skal tage højde for fragttiden og så vidt muligt vælge billigste transportform. Samtidig skal en central logistikfunktion sørge for, at salgslagrene bliver suppleret op.
Ambu har valgt Movex som ERP-system i den Java-baserede version 12.6 på en central IBM iSeries serverplatform med OS/400-styresystem.

Billedtekst:
styring - Alle ønsker om at gøre projektet større, er vejet op mod, at det ville forsinke lanceringen, siger Paul Berendt Petersen, Ambu.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere