Danske it-iværksættere forhandler med Apple

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. marts 2005.


Det danske iværksætterfirma Otee blev fremhævet på IT-Brancheforeningens årsmøde. Direktøren er vendt hjem fra en tur til San Francisco, hvor han blandt andet mødte repræsentanter for Apple for at forhandle distribution af spiludviklingsværktøj til Macintosh.

I denne uge har de et Mac-spil og dertilhørende distributionsaftale parat. I slutningen af denne måned kommer de med et spiludviklingsværktøj til Macintosh. Det har fået it-giganten Apple til at tage et ekstra kig på det lille danske iværksætterhus Otee.
Selskabets direktør David Helgason er netop vendt hjem efter flere møder med repræsentanter for selskabet.
- Vi var på Game Developers Conference i Californien og holdt ved samme lejlighed en række møder med Apple. De er interesseret i vores produkt Unity, som de overvejer at bundle med en række andre softwareprodukter. Vi nåede ikke til en endelig aftale, men har sat en ny række møder op, som skal finde sted den næste måneds tid. Vi talte meget om, hvad Apple kan gøre for os, og de satte flere møder op for os, mens vi var i USA for at se, hvordan brugerne reagerede på vores produkt, siger han.
Otees hovedprodukt hedder Unity og er et spiludviklingsværktøj til Macintosh-verdenen. Det er ifølge David Helgason både nemt tilgængeligt og fleksibelt.
- Der eksisterer spiludviklingsværktøjer til Mac på markedet, men man skal være programmør for at bruge dem. Unity har en let brugerflade og indbyder til kreativ leg og forsøg med, hvad der virker og ikke virker i et spil.

Otee er den slags iværksættere, som de fleste væksthuse drømmer om at få inden for dørene, og de blev da også fremhævet på IT-Brancheforeningens årsmøde under en præsentation af det nye it-væksthus på IT-Universitetet, hvor selskabet har til huse.
Otee er tæt ved at have opnået fuld finansiering, der beløber sig til tre millioner kroner blandt andet ved lån i Dansk Bank. I år er de vokset fra fire til seks ansatte og er på udkig efter yderligere tre medarbejdere. Vigtigst af alt og helt i tråd med regeringens opfordring til små og mellemstore virksomheder, der søger uden for landets grænser, har de været eksportorienteret specielt mod det amerikanske marked og har været det fra dag et.
Mandag denne uge var David Helgason forbi spildistributøren Ambrosia i New York for at hente den første check på 30.000 dollars for Otee-spillet Gooball - udviklet med Unity værktøjet.
Ambrosia vil distribuere spillet over nettet. En aftale, der giver Otee 50 procent af fortjenesten på hvert solgt spil.
- Folk ynder at fortælle os, at vi er born global, som vist er et nyt modeudtryk. For os er det naturligt. Markedet herhjemme ikke er stort nok til vores produkt. Unity retter sig mod spildesignskoler. De eksisterende skoler i Danmark er lige nu pc-baserede, siger han.
Det er de til gengæld ikke i USA. Et af de møder, som Apple arrangerede for virksomheden, var med en skole i Vermont, hvor lederen af institut for design så på produktet. Desuden har Otee beta-versioner af produktet kørende flere steder, blandt andet på Parsons School of Design i New York.

Billedtekst:
Internationalt snit
- Folk ynder at fortælle os, at vi er born global, som vist er et nyt modeudtryk, siger Otees direktør David Helgason.
Foto: Torben Klint




IT-JOB

Sparekassen Danmark

RPA-udvikler til IT-afdelingen

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-projektledere til forretningskritiske projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere