It-væksthus knap halvt fyldt fra åbningsdagen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. februar 2005.


15 opstartsvirksomheder og organisationer er flyttet ind, når det nye it-væksthus på IT-Universitetet åbner på torsdag.

15 opstartsvirksomheder og organisationer vil være flyttet ind i det nye it-væksthus på femte sal på IT-Universitetet i Ørestaden, når videnskabsminister Helge Sander officielt åbner væksthuset på næste torsdag.
Opstartsvirksomhederne er spil- og softwareselskaber som iMotion, Composition og OTEE, indholdsorienterede selskaber som Visual Intelligence, Congin, Conception, SoundK og Easy Learning og netværks- og forretningsudviklingsforetagender som Diginet, Reesource, J-mobile, Profilpakken og Louiz - Saloner.
Bag etableringen og driften af IT-væksthuset står et konsortium, der består af Alexandra Instituttet, Forskerpark Århus og forskerparken Symbion. Dette konsortium vandt i slutningen af december sidste år den udbudsrunde, som Videnskabsministeriet og Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) holdt på opgaven.
Alle opstartsvirksomhederne er dog nye i den forstand, at der ikke blot er tale om, at de flytter ud fra de etablerede forskerparker.
- Vi har fået udlejet knap 40 procent af arealet inden åbningen, hvor vi oprindeligt havde håbet at have 20 procent udlejet på nuværende tidspunkt. Vi er positivt overraskede over, hvor hurtigt så forholdsvis mange virksomheder har meldt sig, der arbejder med et differentieret spænd af teknologier, som er relevante i forhold til en række af de områder, IT-Universitetet arbejder med, siger Christina Hvid, der er direktør for Symbion, der står for udlejningen af lokaler til opstartsvirksomheder i væksthuset.

Jørgen Bardenfleth, direktør for Microsoft Danmark, er formand for IT-væksthusets bestyrelse, og Microsoft er i færd med at skabe et såkaldt laboratorium i forbindelse med IT-væksthuset.
- Endnu har vi og IT-Universitetet ikke helt lagt os fast på, hvilke områder der skal arbejdes på, men det bliver nok inden for serviceorienteret arkitektur. Det vil dog ikke udelukke andre typer projekter, som at studerende fra spillinien laver projekter til Xboxen, siger Søren Hebsgaard, der er direktør for udvikling og platformsstrategi i Microsoft Danmark og koordinator for Microsofts laboratorium i IT-væksthuset.
- Vi har ønsket at tilbyde et laboratorium til forskere og studerende på IT-Universitetet, men vi ser det også som et sted, der giver vores partnere mulighed for at forbinde sig med miljøet på IT-Universitetet, siger han.

Ud over virksomhederne opretter det århusianske udviklingslaboratorium Innovation Lab en afdeling i IT-væksthuset under ledelse af Jim Sherridan, der tidligere har været ledende teknologirådgiver i TDC Innovation.
- Ligesom i Katrinebjerg vil Innovation Lab i København beskæftige sig med formidling af, hvad de nye teknologier kan, og med at etablere kontakt mellem erhvervsliv og forskere, siger Preben Mejer, der er direktør for Innovation Lab.
Foruden Innovation Lab er Crossroads Copenhagen allerede flyttet ind i IT-væksthuset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere