Prestigebærbar med ægte læder

Selv om økonomien krummer tæer, er der stadig plads til bærbare med læder, alu og højglans. Nu melder taiwanske MSI sig også på banen med PX600 Prestige Collection. Vi har anmeldelsen klar.

Prestigebærbar med ægte læder

Blandt bærbarproducenterne er det på allerhøjeste mode at peppe computeren op med anderledes designelementer, hvor alt lige fra kunstværker på låget til læder, alu, bambus og kulfiber kan komme på tale.

Med PX600 har taiwanske MSI ligeledes forsøgt sig, men det sker med en blandet succes. For selv om multimediemaskinen har både læder på låget, genvejstaster med touch og en pæn sjat tilbehør, er vi ikke udpræget tilfredse.

Langsomme type

Ydelsen er for så vidt rimelig til prisen - det er ikke her, problemet hviler. Under det læderbetrukne låg dunker nemlig en velvoksen Intel Centrino 2-platform med Core 2 Duo P8600-processor på 2,4 gigahertz, fire gigabyte ram til systemet - ud af hvilke operativsystemet kun kan "se" eller udnytte godt tre gigabyte - en Nvidia GeForce 9300M GS-grafikchip med 256 megabyte dedikeret grafikram samt en SATA-harddisk på 320 gigabyte.

Harddisken er den langsomme type på 5.400 RPM (Revolutions Per Minute), der ganske vidst er strømbesparende, men også sløv sammenlignet med en løsning på 7.200 RPM eller en SSD-disk (Solid State Drive).

En mere potent harddisk havde været en kærkommen tilføjelse, der ville levere en kvikkere afvikling af applikationer; grafikkortet måtte ligeledes gerne have været kraftigere, for selv om afspilning af højopløselige videoformater sker uden slinger i valsen og ikke belaster processoren nævneværdigt, er den valgte GeForce-løsning bestemt ikke velkvalificeret til moderne spil på nogen som helst måde.

Fin generel ydelse

Vi testede computerens ydeevne med PCMark Vantage, som tester ydeevnen inden for videoafspilning, 3D-grafik, websurfing og kontorprogrammer.

I denne vifte af discipliner kæmpede PX600 sig op på 3608 point, hvilket understreger, at maskinens ydelse går fint an til allround-brug.

Fornuftig skærm - håbløst tastatur

Skærmens 15,4 tommer, der er af den blanke type, præsterer en opløsning på 1.680 x 1.050 pixels, som betyder, at du har et ganske stort arbejds- og underholdningsareal til rådighed svarende til en almindelig pc-monitor på 20 eller 22 tommer.

Skærmtypen giver en mere levende farvegengivelse, men samtidig kan du døje med refleksioner, hvis du for eksempel vil bruge den bærbare på togturen.

På skærmen får du Windows Vista Home Premium serveret, hvilket betyder, at du praktisk talt har et mediecenter mellem hænderne.

Maskinens HDMI-udgang er et fint match, men vi savner en fjernbetjening til at fuldende indtrykket af, at PX600 er en portabel underholdningsmaskine.

Ud over HDMI har den bærbare blot tre USB-tilslutninger, hvoraf den ene er et delt USB/eSATA-stik, hvilket efter vores opfattelse er lige i underkanten af, hvad der går an. MSI har heller ikke valgt at udstyre PX600 med et Blu-ray-drev og er i stedet gået efter en traditionel dvd-brænder.

Skrumpet tastatur skuffer

Derudover har modellen blandt andet webcam indbygget i skærmrammen på to megapixels, Ethernet-stik, VGA-udgang og trådløst netværkskort, der følger den seneste 11n-standard.

Til vores udprægede skuffelse har MSI gjort plads til et numerisk tastatur, hvilket desværre betyder, at det almindelige tastatur er skrumpet på den knap så fede måde: Enter-tasten er halveret i forhold til et standardtastatur, og den højre shift-tast såvel som mellemrumstasten er begge for smalle.

Det blev derfor aldrig en helt tilfredsstillende oplevelse at tampe løs på tastaturet, der i øvrigt ikke kan prale med noget fortrinligt anslag - det er simpelthen for blødt.

Batterilevetid og ydelse

Hvis du alligevel har planer om at tampe på tastaturet - eksempelvis på togturen - skaber det ikke jubel, at batterilevetiden blot er gennemsnitlig.

Med strømstyringsmodellen indstillet til højeste ydelse nåede vi op på cirka en time og 45 minutter, mens vi med 'balanceret' tvang levetiden op på godt to timer og 30 minutter. Det skete, mens computeren blev sat til at afspille en dvd-film.

Med andre ord er det ikke med MSI PX600, at den ellers strømbesparende Centrino 2-teknologi for alvor viser, hvad den kan udrette.

Design oser ikke af luksus

Designmæssigt er vores vurdering, at ægte læder på låget ikke formår at redde dagen for PX600. Det er ganske vidst en pæn tilføjelse, som hurtigt erobrer dine omgivelsers opmærksomhed, men maskinens konstruktion ødelægger helhedsindtrykket.

Området, hvor du hviler håndleddene, er udført i børstet aluminium, som tiltrækker sig fingeraftryk for fulde gardiner.

Men derudover har MSI forelsket sig i en omgang billig plastik, som lader en del tilbage at ønske og bestemt ikke leverer et helstøbt kvalitetsindtryk.

Knirkende

Byggekvaliteten forekommer os en anelse knirkende, dertil er den bærbare ikke specielt slank eller let og måler 237,5 x 360 x 295,5 millimeter (H x B x D), mens vægten er angivet til 2,7 kilo.

Hvor MSI formår at høste nogle point er imidlertid på tilbehørspakken, der blandt andet kan byde på en lædertaske til den bærbare, en matchende mus og et USB-drev, som dog må være krympet i vask; det er nemlig på blot fire gigabyte.

Det er derudover positivt, at Windows-installationen ikke er belæsset med såkaldt bloatware, der langt hen ad vejen er praktisk talt ubrugelig og ressourceslugende software præ-installeret af producenten.

Design og konstruktion har mangler

Med PX600 lever MSI hverken konstruktions- eller designmæssigt op til pc-giganter som HP, Dell og Acer. Hvis computeren blev udstyret med et bedre tastatur, kunne den udgøre et rimeligt bud på en multimediebærbar uden de store positive udsving.

Men MSI går naturligvis efter de potentielle købere, for hvem prestige, luksus og individualitet betyder meget - og her kan PX600 ikke følge med feltet.

En underfundig blanding

Paradoksalt nok er prisen på 7.800 kroner på niveau med lanceringsprisen på MSI's egen standard multimediemaskine, EX620 (læs anmeldelse her), hvilket efterlader et spøjst indtryk set i lyset af, at PX600 markedsføres som en luksusmodel.

Vores endelige indtryk af den bærbare er, at den er en underfundig blanding mellem luksus, tvivlsomme designvalg og en byggekvalitet, der selvmodsigende faktisk lugter lidt af discount - og så savner vi virkelig et Blu-ray-drev.

Vi må i den anledning igen understrege, at MSI stadig skal arbejde på at få design og materialevalg til at matche de store navne i bærbarverdenen - og derfor kvitterer vi med karakteren 3 ud af 6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere