Nyt Microsoft-opkøb og nye sårbarheder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. februar 2005.


Softwaregiganten bebuder flere sikkerhedsnyheder.

Når Bill Gates på tirsdag åbner it-sikkerhedsbranchens årlige topmøde, RSA Conference i San Franciscio, er det med nyheder på programmet. Sådan lyder meldingen, og brancheiagttagere gætter på, at softwaregiganten præsenterer sit første antivirus-produkt, angiveligt rettet mod privatbrugere.
Gates har varmet godt op til sikkerhedskonferencen. I tirsdags annoncerede Microsoft således opkøbet af sit tredje it-sikkerhedsfirma, Sybari Software, der leverer antivirus og antispam målrettet større virksomheders mailserver.
Samme dag måtte firmaet imidlertid ud med information om 16 nye sårbarheder samt 12 softwarerettelser til udbedring af disse. Otte af dem tog hånd om alvorlige sikkerhedsbrister, hvoraf nogle gjorde det muligt for hackere at overtale kontrollen med de inficerede pc'er.
Men hackerne er hurtige. Kort efter kunne sikkerhedsfirmaet Symantec meddele, at det første stykke kode, der udnyttede en brist i MSN Messenger, allerede var publiceret på nettet.
Opkøbet af Sybari var ikke overraskende, skriver IDG News Service. Microsoft har således længe anbefalet produktet til kunder, der bruger Microsofts Exchange-mailserver.
Sybari har også produkter, der retter sig mod IBM's Lotus Notes, og Microsoft har lovet fortsat at understøtte Notes.
Sybari er ikke et komplet produkt i sig selv. Selve "antivirusmotoren", der finder kendt ondartet kode, leveres af f.eks. Sophos, Computer Associates og Kaspersky Labs. Kunden afgør, hvilken motor, der skal bruges.
Microsoft fik en sådan motor i hus via et opkøb af rumænske GeCad i 2003. Den er allerede til intern brug tilpasset Sybari-produktet. Om motoren også vil blive tilbudt eksternt, vides ikke.
Aktiemarkedet reagerede på opkøbet ved at handle kursen ned på de store konkurrenter, Symantec og McAfee. Det samme skete, da Microsoft for et par måneder siden købte antispyware-firmaet Giant Company Software.
Symantec erklærede straks, at intet antivirussystem er bedre end deres antivirus-motor og den infrastruktur, som firmaet bruger til sporing af angreb og varsling af kunder.
Uheldigvis måtte Symantec kort tid efter selv udsende en softwarerettelse til sin scanningssoftware. Uden rettelsen kunne softwaren afvikle et ondartet lille program i stedet for at fange det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere