Microsoft og IBM på vej i hver sin retning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 4. februar 2005.


kommunikation Med de kommende versioner af Exchange forlader Microsoft visionen om serveren som et kommunikationscenter, og IBM lancerer en ny Workplace-pakke, der rummer den hidtil tætteste sammenknytning af samarbejds- og kommunikationsfaciliteter.

Microsoft og IBM bevæger sig tilsyneladende i hver sin retning med henholdsvis Exchange og Lotus.
I sidste uge offentliggjorde Microsoft planer for Exchange messaging server, der afviger fra de visioner om at gøre den til omdrejningspunkt for en række samarbejds- og kommunikationsfaciliteter, som software-giganten spillede ud med for et par år siden med udrulningen af Exchange 2000.
Nogenlunde samtidig har IBM annonceret en ny version af Workplace, som indebærer den hidtil tætteste sammenknytning af netop disse faciliteter i Lotus.
I år kommer der udvidelser til Exchange, som skal gøre det lettere at holde styr på offentligt tilgængelige mapper, og som bedre understøtter mobil anvendelse. Desuden kommer der værktøj, der gør det muligt at administrere storage-behovet i Exchange 2003.
Lidt længere ude i fremtiden - og her gættes der på anden halvdel af næste år - ligger næste version, der i øjeblikket går under navnet Exchange 12. Den kommende version skal ifølge Microsoft fokusere på at nedsætte driftomkostningerne, øge sikkerheden og tilbyde en vifte af udvidede klientfunktioner. Med Exchange 12 skal serveren ikke længere udgøre et kommunikationscenter - i stedet er den en brik i et større samspil af servere, klienter og tjenester.

På den netop afholdte Lotusphere-konference introducerede IBM Workplace Collaborative Suite 2.5, som bygger på service-orienteret arkitektur og gør det muligt for brugeren at anvende samarbejds- og kommunikationstjenester som instant messaging, e-post, web-konferencer samt mulighed for at kunne arbejde på fælles dokumenter og deltage i e-læring. Dermed repræsenterer den nye version af Workplace det hidtil mest vidtgående integration af Lotus samarbejdsværktøjer.

Billedtekst:
Hver sin vej Microsoft opgiver visionen om Exchange som kommunikationscenter, mens IBM går den modsatte ved med Lotus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere