Bluecom tier om dansk nedtur

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 7. januar 2005.


Den danske it-distributør Bluecom er blevet ramt af sit første underskud i fem år og har efterfølgende fyret en række ansatte. Fra selskabets ledelse er der stilhed om nedturen.

Regnskab Et tab i omsætningen på over 250 millioner kroner, et underskud på knap en million kroner og en række fyringer.
For den danske it-distributør Bluecom er det de nedslående resultater af regnskabsåret 2003/2004.
Underskuddet på 938.000 kroner repræsenterer ikke bare et fald fra året før, hvor bundlinien lød på 660.000 kroner i overskud, men også en fortsættelse af selskabets nedtur, der begyndte sidste regnskabsår.
Her lykkedes det med nød og næppe Bluecom at hente det beskedne overskud hjem, efter at avancen på ram-produkter styrtdykkede. Det var et chokresultat i forhold til året før, hvor overskuddet lød på 25 millioner kroner.

Utilfredsstillende
Det seneste års resultat beskrives i ledelsespåtegningen ikke overraskende som utilfredsstillende, men selskabets administrerende direktør, Per Søgaard, afviser at gå i detaljer om baggrunden for det skuffende regnskab.
- Det er klart, at vi anser de to sidste regnskabsår for utilfredsstillende. Vi har mistet omsætning på et af vores forretningsområder, nærmere kan jeg af konkurrencemæssige hensyn ikke komme årsagen, siger han.

Fyringer
Årets resultat har haft konsekvenser for selskabet, der er midt i en omstrukturering af organisationen. Ifølge Per Søgaard har der været fyringer efter årets afslutning. Han afviser imidlertid at oplyse antallet af fyringer eller forklare selskabets omstruktureringer.
På samme måde er der meget få informationer at hente om det økonomiske turn-around, som Bluecoms administrerende direktør lover bliver en realitet i regnskabsåret 2004/2005.
- Af konkurrencemæssige hensyn kan jeg ikke kommentere vores fremtidsplaner, siger han.
Bluecom er delt op i divisionerne High-End og PC-components.
Per Søgaard tiltrådte som administrerende direktør i juni 2004.

Boks:
Årsregnskab
Bluecom Danmark A/S
Millioner kroner 2003/2004 2002/2003
Omsætning 455,6 707,7
Resultat af primær drift (EBIT) 0,0 1,9
Resultat før skat 1,3 1,1
Resultat -0,9 0,7
Egenkapital 30,3 35,3
Antal ansatte 70 72




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere