Den tyske joker

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Når dette Årsnummer af Computerworld er på gaden er der en god chance for, at Forsvarskommandoen har indgivet indstilling om valg af outsourcing-leverandør til Forsvarsministeriet. Den endelige aftale i et af landets største offentlige outsourcing-aftaler forventes underskrevet i begyndelsen af 2005.
Der er tre kandidater tilbage i udbuddet, der omfatter drift og vedligehold af forsvarets systemer, herunder en IBM-udviklet SAP-installation. CSC og IBM, der begge anses som vinderkandidater, og så er der Siemens Business Services (SBS), som gennem hele udbudsrunden har været feltets joker.
2004 var året, hvor SBS markerede sig på det danske outsourcingmarked. Året begyndte godt, da SBS i februar vandt udbuddet af Novozymes' infrastruktur, en ordre, hvor SBS blandt andet slog Novos eget it-selskab NNIT, der hidtil havde stået for Novozymes' it-drift. I månederne, der fulgte, hentede Siemens Business Services ordrer fra blandt andet Vejdirektoratet og PFA, og i begyndelsen af oktober kom endnu en fjer i hatten. Her kunne SBS i Danmark meddele, at der var tegnet kontrakt med NESA, en af landets største energivirksomheder. Der er tale om en femårig outsourcingkontrakt vurderet til et trecifret millionbeløb. Kontrakten omfatter drift og vedligehold af hele NESA's it-infrastruktur, SAP-platformen, helpdesk og support af cirka 700 brugere. SBS overtager samtidig 10 medarbejdere fra NESA. Og hos SBS er der glæde over ordren.
- Det er en cementering af, at vi for alvor er på vej ind på det danske outsourcingmarked, og at vores koncept holder. NESA er for os en spændende kunde. De er meget kompetente, de er på et nyt marked, og det gør opgaven både krævende og udviklende, siger salgs- og marketingdirektør Lars Smith, SBS.
På trods af disse ordrer er SBS endnu ikke nogen stor aktør på det danske outsourcingmarked, hvor virksomheden ifølge IDC har to procent af markedet og dermed indtager en syvendeplads. SBS' erklærede mål er at have en markedsandel på fem procent i 2007.
Det er specielt kommende store ordrer fra staten og det kommunale marked, der ses som centrale for vækststrategien. Forsvarets outsourcingordre, der er vurderet til et trecifret millionbeløb årligt ville bringe Siemens nærmere målet, men ifølge marketingdirektør Lars Smith bliver også det kommende udbud af systemudvikling og drift af ToldSkats installationer et interessant marked sammen med investeringer i forbindelse med strukturreformen.

Et nyt forretningsområde for SBS er Business Process outsourcing (BPO). Siemens Business Services ønsker at komme ind på markedet for outsourcing af forretningsprocesser inden for Human Resource og finansielle services. Tjenesterne bliver i første omgang lanceret i England og Tyskland. I efteråret 2005 vil man tage stilling til, om de også skal tilbydes på det danske marked.
I Danmark har SBS 267 ansatte. Selvstændige omsætningstal er ikke tilgængelige, men den nordiske organisation har i 2004 ifølge nordisk direktør Ole Skymoen omsat for cirka 1,4 milliarder kroner. På verdensplan har Siemens Business Services cirka 36.000 mennesker ansat i 40 lande og omsatte i 2003 for 35 milliarder kroner.

Boks:
outsourcing: Servicedelen af den tyske elektronikgigant Siemens, Siemens Business Services, har i 2004 for alvor slået deres navn
fast på den danske outsourcingscene.

Billedtekst:
Energiforsyning. Siemens Business Services skal fra 1. april 2005 og fem år frem stå for drift og vedligehold af hele NESA's
it-infrastruktur, SAP-platformen, helpdesk og support af cirka 700 brugere. Siemens overtager samtidig 10 medarbejdere fra NESA. Billedet er fra NESA's kontrolrum.
Foto: Siemens




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere