Sådan synkroniserer du nemt billeddata

Hvis du kender de rigtige finter, kan du synkronisere billeder ved at rode med Exif-data. Det er rigtig smart, hvis du skal justere eksempelvis klokkeslæt på rigtig mange billeder. Se her hvordan du gør.

Du er lige blevet gift, og de flinke gæster ved brylluppet har afleveret deres digitale billeder til dig som minde om en fantastisk dag.

Nogle er taget med kompaktkameraer, andre med spejlreflekskameraer, og modellerne er vidt forskellige.

Men det værste af det hele er, at tidsangivelserne er vidt forskellige. Et billede fra vielsen siger, at klokken var 12.05. Et andet billede taget på præcist samme tidspunkt mener klokken var 11.23.

Det er altså et temmelig besværligt arbejde at få sorteret de mange billeder i kronologisk rækkefølge. Medmindre du kan en finte til at justere billedernes Exif-data.

Det kan vores læser Martin Kaas, som er blevet inspireret af vores tidligere artikler om programmer til at justere billeddata også kaldet metadata (læs mere her).

Han har derfor indsendt et tip til programmet Exifer - som du kan downloade gratis her - der gør det let at rette i rigtig mange billeder med et par klik.

Inden du går i gang, så tag lige backup af alle dine billeder for en sikkerheds skyld.

Sådan gør du

1. Find et fælles tidspunkt, hvor alle de forskellige kameraer er blevet brugt. Ved et bryllup kunne det passende være, når brudeparret går ud af kirken.

2. Udregn hvor meget "forkert" de enkelte kameraer er indstillet i forhold til det korrekte tidspunkt. Hvis brudeparret gik ud af kirken klokken 12, og et af billederne fra Moster Odas Casio-kamera siger 11.45, så skal billedets Exif-data spoles 15 minutter frem.

3. Via programmet Exifer markerer du den mappe, hvor billederne fra Moster Oda ligger.

4. Så åbner du"EXIF/IPTC", og en menu ruller ud. Vælg "Edit".

5. Nu har du mulighed for at gå ind i fanebladet "Exif-data" og derunder vælge "date".

6. Her kan du under "Date/Time offset" justere klokkeslæt og data for samtlige fotos. Hvis tidsstemplet er 15 minutter forkert, tilføjer du blot 00.15.00. Det er også muligt at angive minus tid. Altså sætte tidsangivelsen tilbage.

På den måde kan du justere store mængder billeder ret hurtigt og få et bedre kronologisk overblik over en begivenhed som eksempelvis et bryllup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere