Mere af det hele hos Sydbank

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. november 2004.


Sydbank har de seneste fire år holdt it-investeringsniveauet på et stabilt, højt niveau. Der investeres både
i at rationalisere og i gennem fortsat udvikling at sikre fremtidig vækst.
™Af Vibeke Hjortlund
Finanssektoren, der historisk har været bedst til at forbedre forretningsprocesserne ved hjælp af it, løber stadig forrest, når det gælder forventninger om kommende investeringer.
I Sydbank siger it- og personaledirektør Niels Møllegaard, at it-investeringerne her ligger på et stabilt højt niveau. Men at man får mere for dem.
- Priserne går den rigtige vej for os. Vi får simpelthen flere lakridser for pengene - fra større harddiske til mere bredbåndskapacitet. Vi er kommet dertil, hvor vi både kan give kunderne mere og selv få effektiviseret internt, siger han.
Fokus er ikke mindst på interaktion med kunderne.
- Gennem de seneste år er vi gået over til moderne portalteknologi, og den udvikling fortsætter fra den basale betalingsformidling. Vi har eksempelvis lige koblet helt nye elementer omkring pensionsrådgivning på, og på investeringssiden udvikler vi også konstant, så folk nu kan handle aktier hele tiden, fortæller Niels Møllegaard.

Som den første danske bank har Sydbank i øvrigt netop gjort dele af sin hjemmeside tilgængelig på mobiltelefonen.
It-investeringerne gælder ikke kun nye funktionaliteter til kunderne, men også intern effektivisering. Et fokusområde i banken er at få en højere grad af automatisering i de interne processer og få skåret ned på papirgangene i forhold til kunderne.
- Det formelle, der kunne udgøre en hindring, er ved at være løst. Den digitale signatur er på plads, standarderne er ved at være i orden, så vi begynder at få noget synergi her, siger Niels Møllegaard.
Hvad nye teknologier angår, går Sydbank over til IP-telefoni.
- Vi har tøvet i halvandet års tid, fordi vi ville være sikre på, at teknologien var moden. Telefonen er vores livsnerve, så der kunne vi ikke tage chancer, men nu går vi i gang.
Stabil drift og sikkerhed i top er det helt grundlæggende for bankens it, understreger Niels Møllegaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere