Arbejdsuro hos CSC

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


CSC har opsagt virksomhedsoverenskomsten og kræver ny overenskomst, men HK kræver kompensation.
job
Strandede overenskomstforhandlinger giver uro blandt medarbejdere hos CSC Scandihealth, hvis it-systemer bruges af de fleste danske sygehuse. Der er nu dømt en tre måneders "time out" i forhandlingerne mellem CSC og HK/Samdata, hvis overenskomst dækker 220 blandt selskabets omkring 360 ansatte.
Men det er ikke de eneste problemer hos den danske gren af den amerikanske it-servicegigant. Hos CSC Danmark måtte ledelsen i onsdags stille til mæglingsmøde med forhandlingsorganisationen Profot, der dækker godt 800 ansatte på driftssiden. Og der har været punktstejke grundet en fyring hos det it-selskab, som CSC købte af SAS.
På overenkomstfronten er der længst mellem parterne hos CSC Scandihealth. CSC har opsagt virksomhedsaftalen og kræver HK-landsoverenkomsten brugt. Et krav, som blev muligt, da CSC for få år siden meldte sig ind i arbejdsgiverforeningen Dansk Handel & Service.
- CSC har kun en nul-løsning at byde på, og stemningen blandt de ansatte er negativ. Normalt, når man indfører et nyt lønsystem, så ligger det i kortene, at det koster lidt. Og jeg har aldrig hørt om en landsoverenskomst, der er ligeså god som en virksomhedsoverenskomst, siger Peter Jensen, HK/Samdata-tillidsmand hos Scandihealth.
CSC har erklæret sig villig til at der indgås lokal- og særaftaler, der afspejler de nuværende aftaler om tryghed, vagter og andet påpeger Peter Jensen.
Han håber på, at CSC finder den ekstra pose penge frem, der gør overenskomstskiftet spiseligt.
- Det kan jo være svært, når man er midt i et budgetår. Men når der budgetteres med et overskud på hele 10 procent af omsætningen for CSC Scandihealth, så har vi svært ved at forstå, at det ikke skal komme medarbejderne til gode, siger Peter Jensen.

Lønnedgang
Ifølge tillidsmanden vil den nye overenskomst betyde, at en lille portion ansatte - de såkaldte stjerner - belønnes, mens flertallet må gå ned i løn.
Peter Jensen havde gerne set, at HK havde rustet sine tillidsmænd bedre til at håndtere globaliseringen - i det aktuelle tilfælde den amerikanske ejer.

Ofret for barselsfond
Formanden for HK/Samdata, Erik Lykke Hansen, er heller ikke helt tilfreds med HK's egen rolle.
- At CSC kan opsige virksomhedsoverenskomsten og skifte til landsoverenskomsten, blot fordi koncernen har meldt sig ind i en arbejdsgiverforening, skyldes en HK-aftale fra 1948. Den gang var det en stor fordel for de ansatte alene at få adgang til en overenskomst. På it-fronten har arbejdsgivere ikke udnyttet det, så vi har ikke fået ændret den tåbelige aftale, siger Erik Lykke Hansen.
At det ikke skete ved 2004-forhandlingen af landsoverenskomsten skyldes ifølge formanden, at det kunne koste den centrale barselsfond, som blev vedtaget.
- Men vi kan blive nødt til at kæmpe for ændringen i 2007, hvis problemet eskalerer, og det frygter vi, siger Erik Lykke Hansen.
Hos CSC oplyser den nordiske kommunikationsdirektør Markus Bjørn Kraft, at man ikke ønsker at kommentere de igangværende overenskomstforhandlinger på CSC Scandihealth og CSC Danmark, men at man forventer et positivt udfald. Konflikten hos det tidligere Scandinavian IT Partner er løst, tilføjer Markus Bjørn Kraft.

billedetekst:
- Vi frygter, at arbejdsgivere i stigende grad vil opsige virksomhedsoverenskomster. Da landsoverenskomsten altid vil være dårligere, kan vi blive nødt til at tage problemet op ved forhandlingerne i 2007, siger Erik Lykke Hansen, formand for HK/Samdata, der har godt 17.600 medlemmer.

Ledelsens bommert
Ledelsen hos CSC Danmark erkendte på et mæglingsmøde onsdag, at man havde begået en fejl ved at tilbageholde overenskomstpligtige løntillæg uden at have en aftale med forhandlingsorgansiationen Profot på plads. Profot dækker godt 800 ansatte med driftsopgaver, og heraf er flere Prosa-organiserede.
- Vi ville gå med til, at lønforhøjelserne gik ind i en uddannelsespulje, men aftalen var ikke på plads, oplyser Jens Axel Hansen, der er formand for Prosa-driftsfolkene.
Formanden har imidlertid fuld tiltro til, at forhandlingerne snart falder på plads, og den besked blev også givet til Forligsinstitutionen, der havde indkaldt til møde i går.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere