Populært computerspil nedsætter it-sikkerheden

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


Vira og orme, internethuller og børn der roder rundt i filer og
indstillinger på computeren. Det kan blive konsekvensen, hvis man investerer i spillet Sims2.
Sikkerhed
Slå antivirusprogrammet fra, afinstallér sikkerhedstilføjelsen Service Pack 2 til dit Windows XP operativsystem og giv dine børn administratorrettigheder til pc'en. Det er anbefalingerne og kravene fra EA Games, hvis dine børn vil spille det nye populære computerspil Sims2.
- Når man tænker på, hvor mange vira og lignende, der florerer på internettet og på, hvor mange husstande der har en åben bredbåndsforbindelse på familiecomputeren, syntes jeg, at EA Games her udviser en meget kedelig holdning til computersikkerhed, siger Kenneth Møller, der er almindelig bruger af spillet og netop har givet sin datter lov til at spille det nye Sims2 computerspil på sin computer.
Hos sikkerhedsfirmaet Virus 112 ser sikkerhedskonsulent Suzette Wagner også med stor alvor på anbefalingen om at slå antivirusprogrammet fra.
- Man skal ikke slå antivirusprogrammet fra! Det er helt klart. Selv om man sidder og spiller, så kan computeren godt blive inficeret. Orme kan jo godt selv finde et sikkerhedshul at kravle ind ad, og hvis man lige får tjekket mail, imens man spiller, kan også forskellige vira trænge ind, siger hun.

Mindreårig administrator
Kenneth Møller har, ud over problemerne med antivirusprogrammet, også været nødt til at give sin datter lokal-administratorrettigheder til computeren. Det er et krav fra EA Games, hvis man vil kunne spille spillet. Administratorrettigheder betyder, at Kenneth Møllers datter kan gå ind og ændre i både filer og opsætning og uforvarende komme til at åbne sikkerhedshuller i computerens opsætning.
- Ønsker EA Games, at vores børn er vejen til at inficere vores computere med vira og spyware? spørger Kenneth Møller.
For chefkonsulent Preben Andersen fra DK-CERT, der overvåger it-sikkerheden i Danmark 24 timer i døgnet, lyder anbefalingen om administratorrettigheder bekymrende.
- Der skal kun være én person, der er administrator på en computer. Hvis lille Ida på ni år får administratorrettigheder, kan hun jo komme til at gøre ting og ændre indstillinger på computeren, som hun ikke har overblik over. Samtidig kan hun komme til at give andre administratorrettigheder, som de ikke skulle have haft. Det er nok bedst, at den, der har administratorrettigheder til computeren, også er den person, som håndhæver familiens it-politik, siger Preben Andersen.

Heller ikke Service Pack 2
På EA Games hjemmeside kan man desuden læse, at Sims2 heller ikke virker sammen med den nye såkaldte Service Pack 2 - en sikkerhedsopdatering til Windows XP. Supportafdelingen hos den danske forhandler af spillet oplyser, at denne sikkerhedsopdatering til Microsofts operativsystem kan få computeren til at fryse, hvis man prøver at spille Sims2.
Derfor anbefaler supportafdelingen, at man ikke skal installere opdateringen, ligesom man skal fjerne den igen, hvis den allerede er installeret.
Hos sikkerhedsfirmaet Virus 112 vækker også dette bekymring.
- Det bliver lukket en hel del sikkerhedshuller med Service Pack 2. Antivirusprogrammet er det vigtigste, men til private brugere vil vi helt klart også anbefale, at de installerer Service Pack 2, siger Suzette Wagner.
EA Games mener ikke, at Sims2 er det eneste program, der ikke virker sammen med Service Pack 2, og spiller således bolden over på Microsofts banehalvdel og opfordrer til, at Microsoft får udsendt en fejlrettelse.
Hos produktchefen hos Microsoft Danmark, Nis Bank Lorenzen, vækker EA Games' modstand mod Service Pack 2 undren, og han mener, at EA Games kan få svært ved at sælge deres spil, hvis det ikke virker sammen med Service Pack 2.
- Det er selvfølgelig frit, om man vil installere Service Pack 2, men flere end 400.000 har allerede gjort det, og jeg tvivler på, at de danske brugere sætter et spil over sikkerheden, siger han.
Produktchefen peger på, at hvis man undlader at installere opdateringen, risikerer man nedsat firewallsikkerhed, en internetbrowser med sikkerhedshuller og lettere adgang for befængte filer.
- Det er vores klare anbefaling, at man installerer Service Pack 2, for ellers er pc'en dårligt beskyttet, siger Nis Bank Lorenzen.

boks:
Service Pack 2
Via adressen www.microsoft.dk/sp2 kan man finde adgang til gratis support på Service Pack 2 fra Microsoft. Supporten kan gives pr. e-mail, telefon eller chat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere