Svingdørsministeriet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. september 2004.


I denne måned fylder Videnskabsministeriet ti år. CW siger tillykke med højdepunkter og karaktergivning til de fem ministre, der har regeret i Bredgade de seneste ti år.
IT-POLITIK
Kært barn har mange navne: Forskningsministeriet, IT- og Forskningsministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling - i daglig tale gennem årene FSK og VTU.
Svingdørsministeriet har vi også her i avisen fundet anledning til at kalde ministeriet i Bredgade, der gennem årene er vokset i størrelse og ressort. Fra at være helt uden budget (under centrumdemokraterne Bergstein i 1993 og A.O. Andersen i 1994, red.) og til også at omfatte forskning og universiteterne i 1998 - og endog rumfart her i 2004.
I lige så lang tid som ministeriet har eksisteret, har kritikere fundet anledning til at foreslå det nedlagt. Det er også sket fra lederplads her i avisen. Og Venstre har bebudet, at ministeriet skulle nedlægges i tilfælde af valgsejr - det skete både inden folketingsvalget i 1998 og i 2001. Situationen er dog den, at Venstre selv bemander ministerposten - nu på fjerde år.
For it-branchen har det altid været vigtigt, at der var et selvstændigt ministerium til at tage sig af it-relaterede problemstillinger. Computerworld har derfor bedt branchen om at give de fem ministre to karakterer på 13-skalaen: En for vision og en for handling.
Brancheorganisationerne ITEK, Dansk Handel & Service (DHS) og IT-Brancheforeningen har taget imod udfordringen. Karaktererne her på siden er et gennemsnit af de tre organisationers karaktergivning.
Det ligger alle tre organisationer på sinde at sende en pæn hilsen til den siddende videnskabsminister, Helge Sander.
- Selv om der mangler noget hist og her, skal han have en relativt høj karakter for handling - ikke mindst i håbet om, at vi snart får et fremstød for innovation og eBusiness i mindre og mellemstore virksomheder, siger branchedirektør Tom Togsverd, ITEK.
- Jeg håber, Helge Sander kan ende med at få 13 for handling - universitetsreformen viser vejen. Samarbejdet mellem undervisningsverdenen og erhvervslivet er meget vigtigt for vores branche, siger Jakob Lyngsø, direktør i IT-Brancheforeningen.
Søren B. Henriksen, DHS, er en anelse mere kritisk:
- Den nuværende regering lægger for megen vægt på teknologi og fremstillingsbranchen og overser videnssamfundets langt mere sofistikerede problematikker. Innovation og værditilvækst sker mange andre steder. Derfor er der hårdt brug for nytænkning inden for forskning og uddannelse, siger DHS-direktøren, som dog alligevel mener, at Helge Sander ligger over middel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere