NNIT på vej ind på KMD's jagtmarker

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. august 2004.


It-konsulentvirksomheden NNIT vil ind på det kommunale marked og er gået i alliance med de kommunale ledere ved at give dem det, de savner: Et How-to diskussions- og erfaringsudvekslingsforum, der bygger bro mellem it-chefer og kommunale ledere.

NNIT (Tidligere Novo Nordisk IT) og Kommunaldirektørforeningen i Danmark har taget initiativ til at stifte et E-Government University for kommunale ledere.
- For os er det helt sikkert forretning, at vi går ind i det her samarbejde. Men det er også et sats, for kommunerne er et område, vi slet ikke kender, men meget gerne vil ind på. Vi tror, vi kan genbruge de konsulenterfaringer, vi har fra Novo Nordisk og andre private virksomheder inden for projektledelse, standardisering og rationalisering, så kommunerne kan få mere ud af deres it-kroner, siger Claus Østergård, Vice President, NNIT A/S.
Frugtbarhedsdimension
Formand for universitetets bestyrelse blev Allan Vendelbo, kommunaldirektør i Ballerup og tillige formand for Kommunaldirektørforeningen. Han afviser, at de kommunale chefer behøver være bange for at komme i lommen på NNIT - eller at oprettelsen af et E-Government University burde være en offentlig opgave.
- Tværtimod mener jeg, at der vil være en gensidig frugtbarhedsdimension i samarbejdet med NNIT. For mig er interessen i mit bagland for partnerskabet med NNIT et signal om, at de kommunale chefer mener, at offentligt-privat samarbejde er nødvendigt for at udvikle den offentlige sektor. Vi vil gerne have serveret nogle af de dybe tallerkner, som NNIT har opfundet til den private sektor, siger kommunaldirektør Allan Vendelbo, der fik ideen til at stifte E-Government University, hvor offentlige ledere kan blive klogere og udveksle erfaringer om de mest brændende it-spørgsmål.
Bygge bro over kløft
Han ser E-Government University som en chance for at få bygget bro over den kløft, der ofte er mellem it-cheferne og de kommunale ledere og give it-cheferne noget mere ledelsesopmærksomhed.
- Alle er enige om, at et it-projekt er 80-90 procent ledelse og organisation og 10-20 procent teknik. Men ingen af de offentlige digitaliseringsinitiativer har endnu givet en opskrift på, hvordan man lige omstiller organisation, medarbejdere og ledelse. Jeg oplever, at der er en stor kløft mellem de spørgsmål, vi som kommunaldirektører stiller, og de tekniske svar, vi får om XML og andre standarder, siger Allan Vendelbo.
Konkret går NNIT ind med en startfinansiering og et økonomisk sikkerhedsnet under E-Government University, som dog på længere sigt skal hvile i sig selv. Beregningerne viser, at det vil ske, når der passeres et medlemstal på100 kommuner.

Billedtekst:
- For os er det forretning, at vi går ind i det her samarbejde. Men det er også et sats, siger Claus Østergård, Vice President, NNIT A/S.

Allan Vendelbo, der fik ideen til at stifte E-Government University, er formand for bestyrelsen.

Boks:
Bestyrelsen for E-Government University
• Ole Pass, socialdirektør, Rødovre, formand for Foreningen af Socialchefer i Danmark.
• Peter Clausen, teknisk direktør, Helsingør, formand for Kommunalteknisk Chefforening.
• Hans Kjeld Petersen, skattedirektør, Skattecenter Trekroner, næstformand for Skattechefforeningen.
• Allan Vendelbo, kommunaldirektør Ballerup, formand for Kommunaldirektørforeningen.
• Carsten Anderskov, næstformand for Børne- og Kulturchefforeningen.
• Henrik Zangenberg, direktør, Gartner Danmark.
• Claus Østergaard, Vice President, NNIT A/S.

Bestyrelsen har valgt fem emner
til det første halve års pensum:
• Hvordan man får styr på sin leverandørstyring (sourcing).
• Borgerservice - hvordan skal kommunen organiseres for at kunne yde borgerservice?
• Hvordan standardiserer man pc-infrastrukturen.
• Hjemmehjælp - hvordan kan den it-understøttes?
• Folkeskolen - hvordan får man mere ud af kommunens
investeringer i skole-it?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere