Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Torsdagstippet: 10 ting du også kan med Google

Du kan bruge Google til meget andet end at søge på naboen eller finde sider med gratis ting. For eksempel kan du bruge søgemaskinen som ordbog eller omregner, og du kan foretage meget detaljerede søgninger. Bliv klogere her, hvor vi bringer 10 funktioner, Google også kan.

Ligesom dit Gmail-brugernavn rummer mange, mange flere muligheder, end du sikkert er klar over, så kan du også meget mere end bare at foretage en almindelig søgning i Google.

Vi har fundet ti eksempler på, hvad du også kan bruge Google til:

1. Udelad et ord i søgningen

Mange ord kan have mere end en betydning, derfor kan du nogle gange få andre søgeresultater, end du forventede. Hvis du sætter et minus før et ord, tager Google ikke ordet med i søgningen. Hvis du for eksempel vil vide noget om byen Paris og ikke celebrity-pigen, kan du skrive 'Paris -Hilton', så får du kun resultater om byernes by.

2. Alternativ ordbog

Google har også en ordbogsfunktion. Skriv define:[søgeord] og så får du en række definitioner på dit søgeord. Funktionen virker umiddelbart bedst med engelske ord.

3. Søg på en bestemt webside

Er der noget, du ikke kan finde på en webside, så søg i Google, men kun på den webside, du er interesseret i. I søgefeltet skriver du for eksempel: site:www.pcworld.dk minibærbar, så søger Google efter ordet minibærbar på websiden.

4. Omregner

Hvad er 65 grader fahrenheit i celsius eller omvendt? Find ud af det via Google. Hvis du skriver '65 fahrenheit in celsius' får du svaret 18,3 grader celsius, men husk at bruge det engelske 'in'.

5. Oversæt

Skal du oversætte en tekst, kan du bruge Google Oversæt (som vi tidligere har omtalt ). Funktionen virker på to måder: enten kan du få oversat dine søgeresultater, eller du kan få oversat ord eller tekststykker.

Søger du på Google, vil du se et link ved de enkelte søgeresultater, hvor der står 'Oversæt denne side'. Klikker du på dette link, vil du få en oversættelse af den pågældende side. Vil du oversætte et stykke tekst, så klik ind på www.google.com/translate, sæt teksten ind, vælg sprog og klik på 'Oversæt'. Google Oversæt er naturligvis ikke fejlfri, men kan alligevel være en god hjælp i farten.

6. Relaterede websider

Vil du finde websider, der relaterer til en bestemt side, så skriv for eksempel related: www.sitenavn.dk, og så får du resultater, der relaterer til siden.

7. Søg på en sætning

Nogle gange er det ikke kun ord, man søger på, men en hel sætning. For eksempel hvis man skal finde ophavsmanden til et bestemt citat eller titlen på en bog. Ved at sætte anførselstegn omkring en række ord vil du søge på alle ordene i den rækkefølge, de står i. For eksempel: "Ich bin ein Berliner".

8. Brug Google som lommeregner

Selvom du har en lommeregner i Windows, kan det være hurtigere at bruge Google. Skriv for eksempel '4+7' i søgefelten og tryk 'enter', så får du resultatet. Funktionen kan næppe bruges til andengradsligninger, men er smart i en snæver vending.

9. Valutaomregner

Skal du hurtigt vide, hvad 10 dollars er i euro, kan du skrive ' 10 dollars in euro' og trykke 'enter', så får du svaret. Du kan også skrive '10 dollars in danish kroner', og så får du et mere hjemligt resultat.

10. Find synonymer

Nogle gange kan det være svært at vide, præcist hvilket ord man skal søge på. Men du kan søge på et ord og dets synonymer, hvis du indsætter en tilde (~) før et ord. Så vil Google søge på både det ord og alle synonymer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere