Interesse for FESD-aftalen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. juni 2004.


Både ivrige kommende købere og professionelt interesserede iagttagere var på banen, da FESD-aftalen blev skudt i gang 1. juni ved et stort informationsseminar.
UDBUD
Albertslund Kommune står på spring. Sidste efterår skulle kommunen beslutte, om man ville gå i udbud med et system til elektronisk sags- og dokumenthåndtering eller vente på den fællesoffentlige rammeaftale. Man ventede på FESD'en.
- Tidspunktet for åbningen af rammekontrakten ligger rigtig godt for os. Vi har været i gang med forberedelserne siden foråret og har blandt andet mødtes med alle leverandørerne. Vi regner med at beslutte os endeligt til august, siger ESDH-projektleder i Albertslund Kommune, Henriette Krag.
Hun roser initiativet med den fælles rammeaftale, selv om den, som hun siger, er meget omfangsrig og ressourcekrævende at sætte sig ind i.
I den anden ende af landet har de fem sydvestjyske kommuner i Vestsønderjylland (Bredebro, Højer, Løgumkloster, Skærbæk og Tønder) også et skarpt øje på FESD-projektet - selv om man umiddelbart har valgt en strategi med KMD's løsning, KMD Sag Portal.
- Vi har et velfungerende system i dag, men følger alligevel FESD og leverandørerne her meget nøje. Det er vigtigt i forhold til debatten om it-arkitekturen, ligesom det er vigtigt at vide, hvilket system kommer til at blive toneangivende, og hvordan FESD-systemerne kommer til at integrere til de kommunale fagsystemer. Derudover skal vi også forberede os på at beslutte, hvad afløseren for vores nuværende system skal være på længere sigt - hen i 2006/2007, siger Bent Johannsen, it-chef i Vestsønderjylland.
Trafikministeriet
Også Trafikministeriet med Vejdirektoratet og Banedanmark (det tidligere Banestyrelsen) interesserer sig aktivt for rammekontrakten. Ministeriet nedsatte allerede for et par år siden sit eget it-råd for at skabe sammenhæng og ledelsesmæssig fokus på ESDH-initiativet. Man valgte da at være konservativ og "være med på en lytter" på FESD-projektet, men er nu nået meget langt i overvejelserne, fortæller Kenneth Lau Rentius, der er it-chef i Banedanmark.
- Nu presser en beslutning sig på. Blandt andet Vejdirektoratet har behov for at komme videre. Flere andre institutioner har tilsvarende interesse i det, og det gælder også om at få skabt volumen i et kommende indkøb, siger han.
Der bliver kigget grundigt på teknologier og gjort nøje overvejelser, ikke mindst fordi en del af den trafikministerielle koncern allerede har et nyt ESDH-system; nemlig Banedanmark som netop her i foråret har konsolideret sit ScanJour-system og opgraderet til en ny version.
- På den ene side skal vi se på, hvad der gavner hele forretningen mest og bedst kan udnyttes på tværs. På den anden side kan vi ikke undlade at forholde os til, at vi altså har noget eksisterende. Det indgår i de overvejelser om fordele og ulemper vi har netop nu, siger Kenneth Lau Rentius.

boks:Statsligt samarbejde
De statslige særtog - Videnskabs-, Social- og Miljøministeriet har formaliseret deres samarbejde om FESD-projektet for at få videndeling og koordination på området, oplyser Simon Gjedde, der er chef for Miljøministeriets Center for Informatik.
Et stort spørgsmål her er, om de statslige særtog koordinerer så tæt, at de vælger samme system. Videnskabsministeriet har for kort tid siden meldt ud, at man har valgt at forhandle med CSC/ScanJour-konsortiet.
Simon Gjedde understreger, at hvert enkelt ministerium vælger og implementerer suverænt - trods samarbejdet.
- Men jeg tror, mange vil synes, det er smart, hvis vi vælger den samme løsning, noterer han, med den tilføjelse at Miljøministeriet først på den anden side af sommerferien vil træffe sin beslutning.

Billedtekst: - FESD-rammekontrakten er et godt værktøj for os. Der har jo siddet dygtige folk og lavet den, siger Simon Gjedde, der er chef for Miljøministeriets Center for Informatik.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere