Krak: Vi har ikke manipuleret med IBM's tal

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. maj 2004.


Krak tager beskyldningen om manipulation med IBM's materiale helt roligt.

Krak-direktørerne Ove Leth-Sørensen og Kerny Ustrup tager IBM's beskyldning om at "have manipuleret med IBM's materiale" betydeligt roligere end de har taget det faktum, at IBM i halvandet år - set fra Kraks synspunkt - tilsyneladende ikke har taget sin opgave som underleverandør til erhvervsportalen virk.dk alvorligt nok.
Beskyldningen kommer i kølvandet på, at Krak har opsagt kontrakten med IBM som underleverandør til virk.dk, som Krak i et offentligt-privat partnerskab med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen som den offentlige partner, står for udviklingen og driften af.
Kraks opsigelse og et krav om tilbagebetaling af 40 millioner kroner har udløst et større modkrav fra IBM, som Krak modtog skriftligt sidste onsdag.
Som CW skrev i sidste uge, ønskede IBM's administererende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen ikke at kommentere eller uddybe beskyldningen om manipulation.
Men ifølge Ove Leth-Sørensen, Krak, går beskyldningen på, at Krak skulle have ændret i driftsprøverapporten eller i et løsningsnotat, som IBM har skrevet, inden rapporten og notatet er sendt videre til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. april.
- Beskyldningen er absurd. Der er ingen forskel på den tekst, vi fik fra IBM og den tekst vi sendte videre. Det ved vi, for vi har kørt en sammenlignende analyse efter vi har læst brevet fra IBM, siger Krak-direktør Ove Leth-Sørensen.
Informatikdirektør i Krak ITProduktion, Kerny Ustrup, supplerer:
- Det her tager vi med fuldstændig sindsro. Både driftsprøverapporten og IBM's notat med løsningsforslag til de tekniske problemer er videregivet helt uændret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere