12 megapixel-kamera på vej i mobiltelefoner

Sony Ericsson er på vej med en mobiltelefon med et kamera med 12,1 megapixel. Det blev afsløret på en kæmpe mobilmesse i sidste uge, hvor der også blev afsløret planer om solcelle-mobiler og en universal-oplader til alle mobiltelefoner. Læs mere om de nye initiativer her.

Mobilmessen Mobile World Congress blev afholdt i sidste uge og afslørede en lang række nye mobiltelefoner samt flere nye trends og idéer på mobilmarkedet.

En af dem er megapixels. Flere af de nye mobiltelefoner er godt pakket med megapixels i kameraet - typisk otte - samt andre forbedrede kameraegenskaber.

Sony Ericsson er nu på vej med en mobiltelefon med et 12,1 megapixel-kamera og Xenon-blitz. Idou (konceptnavn), som telefonen hedder, er endnu ikke helt færdigudviklet, men det ligger dog fast, at den får en 3,5 tommer trykfølsom skærm i 16:9 format. Telefonen kommer i salg i anden halvdel af 2009.

Idou er baseret på Symbian Foundation-styresystemet, der er en kommende open source-version af Symbian. Det skal konkurrere med blandt andre Googles open source-platform, Android.

Solcelle mobiler

Skal du på stranden, og er din mobil ved at løbe tør for batteri, så er der ingen grund til panik, hvis du har en af de kommende solcelle-mobiler, som både Samsung og LG arbejder på.

Begge producenter har prototyper af sådanne mobiler, der altså kan blive ladet op uden brug af en stikkontakt.

Samsungs mobil hedder Blue Earth og har et solcellepanel på bagsiden. Panelet kan ikke producere nok strøm til at køre selve telefonen, men oplader konstant batteriet.

Universal mobil-oplader>
Normalt bruger vi jo en oplader til at fylde strøm på mobilens batteri, og hver mobilproducent har sin egen type oplader. Men det kan snart være slut.

Både mobilproducenter og mobiloperatører bakker op om et initiativ, der går ud på at skabe en universal-mobiloplader, altså en oplader der kan bruges på tværs af mobil-mærkerne.

Opladeren skal virke via Mikro-USB, og idéen med initiativet er at gøre det nemmere for mobilbrugerne samt at gøre det mere miljøvenligt, da det vil betyde, at færre opladere skal smides væk. Ligeledes behøver man ikke at få en oplader med, når man køber en ny mobiltelefon.

Det er GSM Association, der står bag initiativet, og organisation rummer medlemmer som LG, Motorola, Nokia, Samsung og Sony Ericsson.

GSM Association forventer, at de første opladere er klar i år, men først i januar 2012 er det kravet, at de fleste mobiltelefoner kan bruge opladeren.

Så der går et stykke tid, inden du trygt kan forlade hjemmet uden din lader og satse på at bruge kammeratens eller kollegaens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere