Novozymes: Der skal altid justeres

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. april 2004.


Hos Novozymes har man i gennemsnit fem konsulenter gående på forskellige projekter og bruger konsulentbistand både til ren rådgivning og til implementeringsopgaver. Thomas Videbæk er Vice President for supply chain hos Novozymes og i front på et af firmaets seneste implementeringsprojekter.

Hvordan vælger I jeres konsulenter?
- Det sker gennem grundig analyse. Vi sætter os inden og afdækker, hvilke problemstillinger, vi har. Derefter laver vi en case over forløbet, vi skal i gennem, nedsætter en styregruppe internt i virksomheden, der bliver enig om, hvilke kompetencer, der er brug for og en argumentation for, hvorfor vi skal bruge konsulenter. Som udgangspunkt bruger vi de huse, vi kender i forvejen.

Er der andre faktorer i udvælgelsesprocessen?
- Vi ser selvfølgelig på, hvem de sætter til at repræsentere sig. Hvor meget ved de om vores forretning. Vi ser gerne et team, som er højt oppe i systemet, fordi det signalerer, at konsulenthuset tager opgaven seriøst. Den der med at sende en sælger med 200 PowerPoint-præsentationer går ikke. Vi lægger vægt på, at repræsentanterne kender den problemstilling, vi står med - bedre end vi selv gør. Vi har haft flere uheldige eksempler på konsulenthuse, hvor man sad tilbage med fornemmelsen af, at de skulle lære noget af os. Det bør være omvendt.

Hvilke problemstillinger oplever I ved brug af konsulenter?
- Den helt oplagte er at falde på halen for noget, der virker fantastisk og strømlinet på papiret, men ikke helt har hold i virkeligheden. Vi har siddet i et strategiprojekt, hvor der blev beskrevet nogle processer og målsætninger, der virkede meget strømlinede og plausible, men da vi havde arbejdet med dem et stykke tid, stod det klart, at det ikke kunne lade sig gøre i den virkelige verden, og så måtte vi tilbage og redesigne processerne. Problemet er, at man jo køber konsulenter, fordi de bør vide, hvad der kan lade sig gøre.
Hvad gør man som kunde i den situation?
- Man skriver sig det bag øret, lærer af det og kigger på sin egen rolle. Stillede vi de rigtige spørgsmål, burde vi have været bevidste om, at det lød for godt til at være sandt og så videre. Og så redder man ellers, hvad reddes kan.

Billedtekst:
- Det er de færeste projekter med konsulentbistand, der går igennem, uden at der skal justeres i planen hen ad vejen, siger Thomas Videbæk, Novozymes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere