Minibærbar fra Lenovo er standardvare
Der er mange minibærbare på markedet, og det er endnu flere på vej.
Det har ikke afskrækket Lenovo fra at introducere Ideapad S10e på det danske marked.
Vi har godt nok ikke været i stand til at få et testeksemplar ud af Lenovo, men har venligst lånt en model fra Linuxshoppen.dk.
Det første, vi lagde mærke til ved vores testeksemplar, var den kække røde farve, som gør opmærksom på sig selv. Inden i var vores Ideapad S10e dog hvid. Ud over de nationale farver er S10e så standard, som en mininote kan blive i dag.
Baseret på Intel Atom
Hardwaren er baseret på Intels Atom 1,6 gigahertz processor, og S10e var udstyret med en gigabyte hukommelse. Lageret er en 160 gigabyte harddisk fra Hitachi. Styresystemet er Windows XP Home Edition med Service Pack 3.
Skærmen er af den matte type og rimeligt skarpt. Ved maksimal baggrundslys har farverne dog en tendens til at være lidt udvaskede.
Den måler 10,1 tommer og har en opløsning på 1.024 x 576 pixels. Det er i den lave ende på den vertikale led og gør det svært at overskue hjemmesider med mange informationer på skærmen. Samme problem har HP 2140, men den leveres til gengæld i modeller med højere opløsning. Se test af HP 2140 her.
Nem at opgradere
Selve kabinettet er lavet af plastik og er af rimelig, men ikke imponerende Lenovo-kvalitet.
Det samme gælder tastaturet, som er på niveau med MSI Wind og dermed ikke decideret dårligt, men heller ikke klassens bedste.
Det gynger lidt og vibrerer, når der skrives hurtigt. Vi savner desuden den lille trackpoint, som ellers kendetegner en rigtig Lenovo bærbar.
På siderne af maskinen finder du 2 USB-stik og et enkelt SD-slot.
Det sidste er dog så tosset konstrueret, at et eventuelt SD-kort stikker ud af maskinen med over en centimeter, og slottet er dermed reelt ubrugeligt til at opbevare SD-kort i.
Samtidig er SD-kortet ikke låst, og vi oplevede et par gange, at videoafspilning fra SD-kortet blev afbrudt, fordi kortet flyttede sig nok til, at computeren mistede forbindelsen.
Nem at opgradere
S10e skal dog have ros for, at i bunden er der direkte adgang til hukommelsespladsen og den medfølgende SATA-harddisk. Det gør opgraderingen til to gigabyte nem. Se hvordan her.
På et par punkter skinner det dog igennem, at der står Lenovo på fronten. I BIOS er der lidt flere sikkerhedsindstillinger, end vi normalt ser på minibærbare, og programmet, der styrer batteriindstillingerne, er også ganske udmærket.
Når det gælder batteriet, holdt vores udgave af S10e omkring tre timer med WiFi og skærmen på omkring 80 procent lysstyrke. Det er hverken værre eller bedre end de fleste aktuelle mininotes med et 3-cellet batteri.
Og sådan er det generelt med S10e, den er hverken værre eller bedre end de fleste andre mininotes på markedet. Sådan ser en mininote anno 2008/2009 ud. Håber du på lidt mere på grund af Lenovo-navnet, bliver du skuffet, for Lenovo S10e er en - udmærket - standardvare.