Epsons elektroniske papir

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. februar 2004.


Første Kig:
Epson PhotoPC P-1000 er en fotobrowser i hardware-klæder. Den indeholder flere fikse detaljer, men
den får det svært i den nye produkt-kategori af hardddisk-enheder.

En ny produktkategori er i sin vorden. Det er intelligente transportable harddiske, der kan mere end bare opbevare data. Mp3-afspilere med harddiske førte an. Næste trin er medieafspillere og billedharddiske med intelligens.
Creative Labs og Archos kom først, og nu barsler Epson, Nikon og flere andre med produkter af denne type. Således sendte Epson først på året en batteridreven billedenhed, PhotoPC P-1000, på markedet. Den indeholder en 10 gigabyte harddisk.
Enheden kan vise billeder fra harddisken eller fra compactflash ramkortlæser på den 3,8 tommers skærm, der har 640 x 480 billedpunkter.

Udskrivning og cd-brænding
Og mere interessant - billederne kan udskrives direkte, hvis den tilsluttes en understøttet Epson printer.
Og endnu mere interessant - billederne kan overføres til en USB-tilsluttet cd-brænder og på denne måde arkiveres permanent. Alternativt kan billederne overføres til en pc via en USB 1.1-forbindelse.
Skærmen er endda rigtig god, idet Epson lover en opløsning på 212 billedpunkter pr. tomme. Kvalitetsindtrykket af P-1000 er også fin.

Flere mangler
Men Epsons enhed har endda meget begrænset i kapacitet, når man bare går lidt bagved skærmen.
Den understøtter kun en håndfuld af Epsons egne printere, og det er tæt ved umuligt at finde ud af, hvilke cd-brændere, der er understøttet. Vores HP CD-Writer ville enheden i hvert fald ikke kendes ved.
Rent pc-mæssigt er det kedeligt, at Epson ikke har puttet USB 2.0 i enheden, og at harddisken ikke er større - set i forhold til den lidt saftige pris, Epson forlanger.
Tilsluttet en pc via USB-kablet dukker enheden op som en intern - gentager: intern - harddisk.
Her skal den medfølgende software bruges, idet man godt nok kan kopiere billeder fra enheden, men ikke til den uden videre. Billederne kommer ganske vist over på disken, men enheden ser dem aldrig, med mindre man putter dem i en mappe, som P-1000 selv har dannet. Det betyder, at P-1000 kan bruges som ekstern USB 1.1 harddisk, men at al billedoverførsel skal ske med den medfølgende software, for ikke at blive for kompleks.
Diffus målgruppe
Billederne i enheden kan vises, kopieres, slettes, udskrives og brændes, men man kan ikke foretage nogen former for billedbehandling. Ikke en gang så meget, som man kan på mobiltelefonen SonyEricsson P900. Dertil kan P-1000 kun læse billeder i jpg-filformat, hvilket gør den ubrugelig i professionel sammenhæng, hvor billeder lagres i RAW-format.
Vi undrer os derfor over målgruppen til P-1000. Den er for dyr til private og ubrugelig til professionelle, idet prisen nærmer sig den for en bærbar pc, der er langt mere anvendelig.
Køb hellere en Archos av-enhed eller en af de kommende Creative Labs ZEN-billedenheder. De kan i det mindste også afspille MP3-filer og vise video, noget som Epson-enheden heller ikke kan.

Epson PhotoPC P-1000
Pris: 5.999 kroner med moms
Flere oplysninger:
www.epson.dk

Epsons PhotoPC P-1000 er udmærket til at håndtere elektroniske billeder, men prisen på 5.999 kroner er for høj til private. Samtidig kan enheden for lidt til at tiltrække professionelle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere