Lang vej til mobil ERP i brugernes lommer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. februar 2004.


Det kan være en skuffende oplevelse at gå fra at benytte virksomhedens forretningssystemer på en bærbar via WiFi til at koble sig på fra en håndholdt pc eller mobiltelefon over mobilnettene. Og det er med til at forsinke bred udbredelse af mobile ERP-løsninger.

Det går langsomt. Godt nok giver flere virksomheder deres medarbejdere adgang til informationer fra forretningssystemerne på PDA'er eller mobiltelefoner, men skal man uddrage en tendens af udviklingen, er det, at det går trægt: Virksomheder tager slet ikke mobil anvendelse af forretningssystemerne til sig i det forventede tempo.
Det er ikke - længere - systemleverandørernes skyld, mener konsulent Torben Rune fra kommunikationsrådgivningsfirmaet Netplan.
- I dag tilbyder enhver ERP-udbyder med respekt for sig selv en eller flere løsninger, der gør det muligt at udveksle data med mobile brugere. Men disse løsninger har ikke haft ret stor gennemslagskraft. Mobil anvendelse af forretningssystemerne er endnu kun integreret i arbejdsgangene de færreste steder, siger han.

Sammenligning skuffer
En af årsagerne er, at det kan være en skuffende oplevelse at gå fra at benytte disse systemer på en bærbar via fast opkobling eller via trådløst lokalnet (WiFi) til at hente informationerne på en håndholdt enhed via mobilnettene.
- Brugerne opfatter det ofte som et tilbageskridt, fordi båndbredden er lavere. Og i praksis vil du sjældent være i bevægelse, selvom du er på farten, når du har brug for adgang til forretningssystemerne. Derfor vil en del fravælge at være online med forretningssystemerne for i stedet at opdatere klienten, når man har adgang til et trådløst lokalnet - for eksempel i et af de hotspots, der etableres rundt om i landet, siger Torben Rune.
TDC meddelte for nyligt, at de vil etablere 700 offentlige trådløse lokalnet i år på blandt andet 294 Statoil-tanke, 84 McDonald's fastfood-restauranter og syv Baresso-cafeer.

Behov for udvidet sikkerhed
Yderligere en barriere for mobil anvendelse af ERP er det ifølge Torben Rune, at der endnu ikke findes udbyggede løsninger til brancher med særlige sikkerhedskrav for eksempel i den finansielle sektor.
- PDA'er og mobiltelefoner opleves som usikre, og det er ikke overraskende i betragtning af, at få virksomheder udarbejder sikkerhedspolitikker for brugen af disse enheder. Der kan være op til 1 Gbyte data i hukommelseskortene, der udvider enhedernes hukommelseskapacitet, og sikkerheden er ofte bygget op omkring SIM-kortet. Sætter man et andet SIM-kort i, får man typisk adgang til alt, siger han.

Billedtekst:
En del opdaterer klienten, når de har adgang til et trådløst lokalnet i et af de hotspots, der etableres rundt om i landet, i stedet for at være online med forretningssystemerne, siger konsulent Torben Rune, Netplan.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere