64-bit-server fra Apple

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. januar 2004.


Apple har nu meldt sig ind i klubben af 64 bit serverfabrikanter med tre flade modeller.

Apple annoncerede på deres MacWorld-brugerkonference i sidste uge nye Xserve-modeller baseret på deres 64 bit G5 Power-processorer.
Serverne findes i et- og to-cpu versioner med 2 gigahertz processorer Der anvendes 90 nanometer chipteknologi, hvilket nedbringer varmeafgivelsen i forhold til den 130 nanometer teknologi, der anvendes i den gamle G5-generation og i AMD's 64 bit Opteron processor. Dertil har Apple anvendt et kobberkøleelement til processoren, som får hjælp af otte ventilatorer til at holde temperaturen nede i det 1unit høje kabinet. Der anvendes SATA (Serial ATA) diske internt i serveren, der er udstyret med en 1 gigahertz processorbus.

Bedre systemadministration
Dertil kommer en dobbelt gigabit netværkskort, understøttelse af hardwareRAID og op til otte gigabyte ECC RAM (Error Checking and Correction).
Interessant nok indeholder serverne også en dobbelt enhed til regning med kommatal, hvilket ifølge Apple skulle give mulighed for at opbygge særdeles kompakte supercomputere.
Styresystemet er MacOS X 10.3, hvor alle undtagen den mindste udgave af serveren har ubegrænset antal brugerlicenser. MacOS X indeholder en flok af open source-produkter, nemlig directory-systemet OpenLDAP, postprogrammet PostFix, webserveren Apache og applikationsserveren JBOSS. Dertil kommer blandt andet SAMBA til pc-integration.
Nyt i forhold til 32-bits-modellerne er også et forbedret systemadministration og tilføjelsen af fjernmonitering af serveren.

Billedtekst:
Sammen med AMD og Sun er Apple nu med i klubben af 32-bit-serverleveran-dører. Xserve-serverne fra Apple er i vanligt skuret industrielt design i aluminimum.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere