It-folkets ønskeseddel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


Computerworld har besøgt julemandens computershop og kigget på julegaver specielt til it-folk, der har alt. Vi har
endda haft alle julegaverne til test.

Ellula HotAir højttalere
Opblæsbare højttalere tager ikke plads op - og lyder faktisk glimrende. De er ikke for kraftige i bassen, men spiller med en fin og luftig (sic transit!) diskant. Skal man have et sæt højttalere med, der ikke fylder i tasken, er de fine, og skal bekendte og kollegaer imponeres, er de uovertrufne. De er dog ikke vandbestandige, så hold dem i plaskeafstand fra poolen.
Flere oplysninger: Importøren Hetland Nordic (39464650) henviser til nærmeste
forhandler. Pris: cirka 400 kroner.

Archos AV-300 medieharddisk
Naturligvis er transportable dvd-afspillere smarte, men en 20 eller 40 gigabyte harddisk fyldt op med MPEG-4-film er altså smartere. Der er timevis af underholdning i den lille enhed, der både kan vise filmene på den indbyggede 3,8 tommers skærm og sættes til et tv. Alt i meget pæn kvalitet.
Dertil kan enheden afspille mp3, den kan udvides med videokamera og ramkort-læser til at opsuge billederne fra et digitalkamera. Der medfølger en halefuld kabler og en sød lille fjernbetjening.
Flere oplysninger: Distrubutøren
Tech-Trade (70201045) henviser til
nærmeste forhandler. Pris: 5.995 kroner
for 20 gigabyte versionen.

Waitec Shining T-box tv-tuner
Sæt en tuner til skærmen. Derved behøver man ikke forlade pc'en ved landskampe, eller en gammel monitor kan hurtig konverteres til et tv. Waitecs Shining T-Box giver mulighed for at se tv på en af de 139 kanaler, som tuneren klarer i et lille vindue på skærmen eller fuldskærm.
Alt sammen uden at der skal installeres noget på pc'en. Enheden er veldesignet og diskret. Dertil er modtagelsen knivskarp, og enheden klarede endda input fra en dvd, der afspillede amerikanske dvd'er.
Største opløsning er 1024 x 768 billedpunkter, og den opskalerer signalet meget pænt.
Flere oplysninger: www.waitec.com
Pris: lige under 1.000 kroner.

Microsoft Trainsimulator
og Zoo Tycoon
Små drenge og rigtige mænd leger med futtog og legedyr. Men rigtige mænd gør det bare virtuelt. Og Microsofts Trainsimulator og ZooTycoon giver rige muligheder for at få det voksne legebarn frem i al slipsefolket.
De kan enten køre tog på livet løs eller opbygge egen zoologisk have med alt fra kaniner til Tyrannosaurus Rex'er. Og begge dele er konstruktive og afslappende aktiviteter.
Der er ikke meget "zap-zap - you're dead" over nogen af spillene, men samtidig er signalerne over for omverdenen heller ikke så voldsomme som at sidde og spille Hitman inden et møde. Så er en togtur bedre.
Pris: 230-450 kroner.

Kingston USB 2.0 hub
Den ligner en blomst fra Mars, men denne 8 ports USB 2.0 hub fra Kingston er en ny linie af designenheder, der kan tåle at komme op på skrivebordet, uden at det kommer til at ligne et væltet 19 tommer rack. Enheden er gennemtænkt og velfungerende og frem for alt en designerting.
Vi har prydet det øverste stik, der ellers normalt er beregnet til USB-flashdiske, med en Flyfan fra Kensington. Denne lille USB-propel er beregnet til at køle ejere af bærbare computere og kan indstilles i alle retninger via svanehalsen. Kensington fremstiller også en lampe i samme design, så tastaturet kan oplyses til konferencer eller på flyture.
Flere oplysninger: www.novendo.dk
Pris: Kensington USB-2.0 hub: 499 kroner. Kensington Flyfan 186,25 kroner.

Atek læbestiftsmus
Det er ikke alle, der synes, at de rundstykkestore mus, som vi alle bruger, er smarte. Og har man tasken fuld af udstyr, er de i alle tilfælde for store. Denne læbestiftsstore Atek Super Mini Optical Mouse kan bruges overalt, fra buksebenet til kanten af en bærbar. Og vores test viste, at musen absolut er brugbar - selv for folk med bjørnelabber.
Flere oplysninger: www.novendo.dk
Pris: 373,75 kroner

Creatve Labs Rhomba
I dag er rene mp3-afspillere ret umoderne. En indbygget FM-radio giver ekstra frihed, når musikken er sluppet op. Og mulighederne for at bruge enheden som en USB-disk giver plads til dokumenter.
Creative Rhomba er både velspillende og veldesignet. Stort overskueligt display og nem betjening selv i den mørkeste lomme er gode ting ved denne enhed, der fortjener et par bedre hovedtelefoner, end dem Creative leverer med. Den lyder nemlig rigtig godt.
Flere oplysninger: dk.europe.creative.com
Pris: 128 megabyte: 1.299 kroner.

Canon Ixus i
Man kan kun tage billeder med et kamera, hvis man har det med. Det lyder selvklart, men forbavsende mange billeder bliver aldrig taget, fordi kameraet ligger hjemme i skuffen. Den risiko løber man ikke med Canon IXUS i.
Det er nemlig så lillebitte, at man bare har det med overalt. Man kan endda tage det med i badet, idet Canon har designet det sødeste undervandshus til det. Og sådan et hus er i øvrigt også genialt til skiferien. Der er 4 megapixel i kameraet, hvorfor den digitale zoom faktisk er brugbar, når man holder sig til 10x15 billeder.
Canon har i øvrigt den sødeste lille printer til kameraet, som let kan tages med på ferien og skrive billederne ud på stedet.

iRivers IFP-590 mp3-afspiller
Efter en Apple iPod er iRivers IFP-590 markedets lækreste mp3-afspiller. Den kan ikke alene afspille mp3 eller FM-radio, den kan også optage mp3. Det kan ske fra stereoanlægget eller fra en mikrofon. Den har tilmed optisk udgang, så den kan sættes til surround-anlægget. Alt i en lækkert opbygget enhed på størrelse med en GaJol-æske. Dyr, men meget dejlig.
Flere oplysninger: Distrubutøren
Tech-Trade (70201045) henviser
til nærmeste forhandler.
Pris: 256 megebyte-version: 2.500 kroner

Logitech diNovo
Der er tastaturer, der er trådløse tastaturer, og så er der Logitech diNovo: Trådløst tastatur, trådløs mus og trådløs numerisk tastatur, som også kan bruges som bordregner og fjernkontrol til pc'ens medieafspiller.
Det hele fungerer via Bluetooth, så ens mobiltelefon kan også integreres i systemet, sådan at sms'er vises på det numeriske tastaturs display. Også lommecomputerer og headsets kan deltage i festen via Bluetooth. Og ikke mindst - diNovo er noget at det mest stilrene, man kan stille på et skrivebord.
Flere oplysninger: www.logitech.com
Pris: 2.399 kroner.

Atek Tote-Remote
Hvorfor stå og fumle ved en pc, når der skal afvikles PowerPoint? Denne Atek Toe-Romote kan fjernbetjene PowerPoint-præsentationer, og der er endda en laserpointer indbygget. Der puttes en lille USB-transmitter i pc'en, og derefter er man klar. Ingen software eller andre besværligheder, lige inden man går i luften med det store show.
Flere oplysninger: www.novendo.dk
Pris: 623,75 kroner.

Tomtom Navigator
Smid trygt Krakkortet væk. Efterårets store dille er at koble GPS-navigation sammen med lommecomputeren.
Dell og HP har begge sampakinger med deres lommecomputere og Tomtom navigator. Dermed får man en lommecomputer, der kan finde vej. Det giver alle fordelene ved en GPS, samtidigt med at alle fordelene opnås ved en lommecomputer. Begge ting kan være smarte midt på E20.
Flere oplysninger: www.hp.dk, www.dell.dk. Pris: fra 3.000 kroner.

Covertec PDA-case
De fleste lommercomputerfabrikanter leverer mere eller - specielt - mindre sexede hylstre med deres enheder. Men hvad med et ægte håndsyet læderetui til den dyre lommeenhed?
Covertec fabrikerer etuier, der er skræddersyet til de forskellige lommecomputermodeller. De er både pæne og beskyttende, så ridser undgås på den dyre lommeenhed. Der er også en
smart magnetlukke og en ret genial
bælteklips på Covertecs etuier.
Flere oplysninger:
www.novendo.dk
Pris: 348,75 kroner.

Alle priser er med moms og indhentet ved redaktionens slutning.
Computerworld fralægger sig ethvert ansvar for prisangivelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere