Intel købte ind på Østerbro

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


Verdens største chip-producent købte i år en bid af det lille danske udviklingsselskab Zensys på Østerbro i København. Målet er sammen at lave trådløse løsninger til private hjems forbrugerelektronik.

Det fire år gamle danske udviklingsselskab Zensys har fået det blå stempel af Intel, verdens største chip-producent. De to virksomheder indgik i sidste måned en forretningsaftale om i fællesskab at udvikle trådløse løsninger til styring af hjemmets elektroniske apparater. Alt fra garagedøre til belysning, ventilation, computere, mobiltelefoner, dvd'er, tv, radioer, alarmer, køleskabe og vaskemaskiner skal kunne håndteres trådløst.
Aftalen skal få Zensys' patenterede trådløse teknologi Z-Wawe til at arbejde sammen med en anden trådløs standard kaldet Universal Plug and Play (UpnP), som Intel og elektronikproducenter som Sony, Samsung, Microsoft og Nokia står bag.
Det fremgår ikke direkte af den udsendte fælles pressemeddelelse fra den 10. november, om Intel har købt sig ind i Zensys. Men det ligger i luften og er en standardrutine for Intel, at man aldrig indleder strategiske samarbejder med især mindre og unge udviklingsselskaber, uden at der også etableres et helt eller delvist ejerskab.
Zensys' administrerende direktør Per Nathanaelson vil ikke oplyse, hvad Intel har betalt .
- Men den tætte samarbejdsaftale er af ekstrem betydning for os. Vi bliver en del af Intel-koncernen, får adgang til en stor kundekreds, massive markedsføringsbudgetter og mange udviklingsressourcer, siger han til Computerworld Online.
- Indtil nu har vi primært været en udviklingsvirksomhed. Men vi er begyndt at producere varer, og ordrerne begynder at komme. Jeg forventer, at vi tjener penge fra slutningen af næste år, siger Per Nathanaelson.

Boks:
Firmaet Zensys
Zensys (www.zen-sys.com) blev stiftet i 1999 og har bopæl på Østerbro i København. En af medstifterne i startfasen var Carlos Melia Christensen. Der er i dag godt 30 ansatte, som bl.a. kommer fra virksomheder som Cisco, Olicom - der blev købt af Intel - samt Giga, som Intel købte i 2000 for næsten 10 milliarder kroner. Zensys er hidtil blevet finansieret med 205 millioner kroner fra det engelske ventureselskab Palamon Capital Partners og Vækstfonden.

Ledelsen i Zensys
Administrerende direktør Per Nathanaelson kommer fra C Technologies og Philips Components.
Direktør Frank Homann, medstifter af Zensys, har været officer i Livgarden og ansat hos McKinsey.
Marketingdirektør Michael Dodge har tidligere arbejdet hos Proctor & Gamble samt McKinsey.
Direktør for europæisk markedsudvikling Chris Johnson har tidligere været hos Laser Magnetic Storage (Control Data-selskab) samt Philips Semiconductors.
Direktør for USA-markedsudvikling Bill Scheffler har været 16 år hos X-10.
Forskningsdirektør Niels Thybo Johansen kommer fra Olicom og Intel.
Økonomidirektør Henrik Holmark har tidligere arbejdet for InWear Group, Olicom og KPMG.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere