Manden med de fyldte dage

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. november 2003.


Henrik Thomsen har været og er administrerende direktør, programmør, projektleder, underviser, konsulent, svømmetræner og fodboldtræner. Dertil er han far til tre børn, hvor den ældste har Downs syndrom, hvilket har fået Henrik Thomsen sporet ind på kommunalpolitik.

Portræt
Vi sidder og snakker om Nikolaj. Han fylder atten år, og skal på efterskole. Nikolaj har Downs syndrom, så projektet er lidt mere kringlet end normalt.
Men der er en aura af veltilfreds bulldog over Henrik Thomsen, når han fortæller, at høj- og efterskoleprojektet er på skinner i kommunen. For sønnen Nikolaj har fået Henrik Thomsen interesseret i kommunalpolitik.
- Hans velbefindende var jo vores ansvar, og systemet virkede ikke. Og så må man jo gøre noget, når man har fået et barn, der kræver 24 timers omsorg i døgnet, siger Henrik Thomsen.

Format
Men der er en anden ting, der er kendetegnende for Thomsen - Henrik er han aldrig blevet kaldt. Det er begrebet format:
Gamle kollegaer kan huske en episode, hvor Henrik Thomsen havde købt den allernyeste Iron Maiden-cd dagen før den udkom. En anden kollega ytrede svag misundelse, hvorefter Thomsen forærede ham cd'en med bemærkningen: "Ingen problemer - jeg kan sagtens vente".
Og lige det med langhåret guitarmusik er en favorit. Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple og Uriah Heep er favoritter, selv om Henrik Thomsen mener, at han i dag mere er til guitar end til heavy. Det er musik, der blev nydt meget højt i Ishøj, hvor Henrik Thomsen var flyttet til efter starten på it-karrieren i ISS data.
Lydstyrken blev dæmpet lidt, da fru Stella dukkede op til en tår aftenkaffe, og flyttede ind 23 timer senere. På det tidspunkt var Henrik Thomsen konsulent, og dengang havde it-konsulenter ofte tæt kontakt til kundenes økonomiafdelinger. Og lige dér har en del it-konsulenter fundet deres koner i de glade firsere.
I dag bor hele familien i en stor gammel villa i Nordsjælland, hvor en gigantisk campingvogn står parat til at rumme de tre børn og familens voksne.

Konsulenter og karriere
I dag driver Henrik Thomsen netværksvirksomheden HETInnovation, centreret om freelancekonsulenter, samtidig med at han underviser på Lyngby Uddannelsescenter.
- Det er vigtigt med en vekselvirkning mellem praktik og det at undervise. Jeg føler mig i dag på toppen rent karrieremæssigt. Jeg gør det, som jeg gerne vil, og det, som jeg mener, jeg er god til, siger Henrik Thomsen.
Karrieremæssigt har Henrik Thomsen været en del igennem. Fra programmør til administrerende direktør i en konsulentvirksomhed. Han siger:
- Det med direktør var nu mere en praktisk foranstaltning end et karrierehop. På det tidspunkt i 80'erne var konsulentmarkedet mest til konsulentvirksomheder - ikke til selvstændige, så vi var tre partnere, der opbyggede en konsulentvirksomhed. Jeg solgte min andel i 1995 for at få mere tid til børnene.

Systemudvikling som kunst
Om det at drive virksomhed siger Henrik Thomsen:
- Jeg har altid været god til købmandsregning. Og så overveje worst-case. Jeg er ikke så meget til ydre statusræs.
Han fortsætter:
- Jeg mener, at systemudvikling er en kunstart, og en meget stor del af den går ud på at finde ud af, hvad det egentligt er, systemet skal kunne. Derefter kan man finde af, hvordan man klarer kravene. Det er nemlig et spørgsmål om mennesker, kultur og organisation, teknologien er bare vores redskaber til at opfylde behovene, siger han.
Når Henrik Thomsen kigger tilbage på en snart 30 årig it-karriere, mener han, at projektarbejdet har lært ham at holde hovedet koldt:
- Men jeg har altså også temperament, kommenterer han selv, og ligner igen en veltilfreds bulldog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere