Pocket PC 2003 viser vej

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. oktober 2003.


Det er lettere at komme på allehånde WiFi-netværk med Pocket PC 2003 end at konfigurere Windows XP til trådløse netværk.

Det er nemt at koble HP's iPaq 2210 på trådløse net. Enheden med styresystemet Pocket PC 2003 viser ganske enkelt et netværksikon og så er man på. Er der flere netværk, kan man vælge netværk. Hvis netværket er krypteret, beder enheden om en netværksnøgle. Simpelt og godt.
Samme enkelthed er indbygget i Bluetooth-konfigurationen, hvor Microsoft har præsteret at simplificere den ofte komplekse konfiguration. Man finder med det samme ud af, om der er Bluetooth-enheder i nærheden, og om man har de rigtige profiler, så man kan bruge disse enheder til noget fornuftigt.
Og Microsoft har ikke samme minimalistiske holdning til Bluetooth-profiler som Palm. De kan opdateres. Det lyder selvfølgeligt, men er det langt fra i vores forbundne verden.
Manglende kryptering
Også sikkerheden er forbedret. Der er IPSec/L2TP, 128-bit SSL og 128bit CAPI indbygget. Dertil kommer en gennemført understøttelse af sikkerhedscertifikater.
Beklageligvis har Microsoft ikke lagt kryptering af data ind i systemet. Her fører Palm på points. Palm og Nokias Communicator er de eneste lommecomputere, man - ud fra en sikkerhedsmæssig betragtning - kan holde til at miste. Der er dog flere produkter på markedet, for eksempel fra PointSec, der klarer krypering af dataindhold.
Men det er vigtigt til professionelt brug, at styresystemet som standard indeholder mange egenskaber. Derved kan en it-supportfunktion trygt bede brugeren om at nulstille enheden i tilfælde af problemer uden at skulle tænke på, at der skal installeres ekstra software, før alle funktioner er genetableret.
Resten af softwaren i Pocket PC 2003 har også fået en overhaling. Specielt er epost-programmet blevet forbedret, så det er blevet nemmere at sende post, samtidigt med, at man lettere kan overskue modtaget post. Også den indbyggede internet-browser er blevet opdateret og understøtter nu HTML 4.0, XML, xHTML, CSS, Jscript 5.5. Animerede GIF-filer kan nu afspilles. Også WAP-understøttelsen er bedre, idet WTLS, UAProf og WAP 2 nu håndteres.
Microsoft angiver, at browseren skulle være blevet bedre til at klemme web-sider ned på den lille skærm. Men det virker nu ikke sådan; faktisk gik det oftere galt end med forgængeren, specielt med de mere komplekse sider. Men når det gik godt - tja så virkede det bedre.
Endelig er der kommet en forbedret medie-afspiller, bedre understøttelse af tastaturer og digitale medier. Kort sagt alt har fået et overhaling til det bedre.
Og de nyeste enheder viser forbedrede skærme og længere batterilevetider, så Pocket PC er nu virkelig ved at være moden til professionel anvendelse.

billed:
Det er enheder som denne HP iPaq 2210 med Bluetooth, der skal bane vejen på lommecomputer-markedet ifølge analysevirksomheden IDC. Enheder uden kommunikation er nemlig ved at glide ud. Se artiklen Pda'ens dage er talte.
Pocket PC 2003 har forbedret kommunikationsdelen. Det er nemt at etablere forbindelse på en Palm lommecomputer, men det er endnu nemmere på en Pocket PC. Denne statusskærm fra en Bluetooth-forbindelse er eksemplarisk.

boks:
Nyt i Pocket PC 2003
De vigtigste nyheder i Pocket PC 2003 ligger netop også på kommunikationsområdet. Her er understøttelsen af Bluetooth og WiFi (IEEE 802.11) blevet betydelig bedre. Det gør det lettere for fabrikanterne at bygge enheder, der understøtter netværk og dermed følge tidens kommunikations-tendenser. HP har for eksempel fulgt annonceringen op med flere enheder, der understøtter Bluetooth og WiFi.
Pocket PC 2003 er bygget på en Windows CE 4.3 kerne, der har gennemgået en større optimering. Det giver bedre mulighed for baggrundsaktiviteter som netværk og reformatering af dokumenter.
Der er også understøttelse af IPv6, indbygget VPN og en light-udgave af Microsofts .Net-rammesystem.
Men det er inden for netværkskonfiguration, der er sket de største ændringer. Microsoft har implementeret noget, som de kalder Zero Configuration Wizzard. Bag dette lidt selvmodsigende navn skjuler sig markedets nemmeste WiFi og Bluetooth-konfigurering. JOSS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere