Nokias spillekotelet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.


Nokia N-Gage sætter ny rekord i at få folk til at se fjollede ud, når de taler i telefon. Den bærer præg af at være helt ny i sin kategori, men den er skæg at spille på.
telespille
Det er den lille spillefugl i os alle, som Nokia satser på med deres N-Gage spilletelefon. Lad det stå klart fra starten, det er mere en spilleenhed, end det er en telefon.
Lige det med at bruge den som telefon er ikke for de sarte. Tilsyneladende har Nokia en strategi, der går ud på, at man skal se så fjollet ud, som overhovedet muligt, når man prøver at tale i deres design-modeller.
Højttaler og mikrofon sidder nemlig på kanten af den kotelet-formede enhed. Derved ser det ud, som om man har udviklet et high-tech elefantøre, når man taler i telefonen. Der er heldigvis også et headset med telefonen, som også fungerer som hovedtelefoner og antenne til FM-radioen, der i øvrigt er glimrende.
Med mindre man vil ses offentligt talende i en techno-kotelet, er man piskedød nødt til at bruge headsettet, hvis stik er placeret sådan, at de er dybt generende i en lomme og let hives ud. N-Gage dumper 100 procent i lommetesten, hvor det drejer sig om at kunne hive telefonen ud af en jakkelomme på hurtig og elegant vis. Nu skal der flås en techno-kotellet, der er stranguleret med et headset, ud af inderlommen, og det er bare ikke godt.
Skæg spilleenhed
Skærmen er af samme størrelse som på en Nokia 3650, dog med flere farver. Skærmen er uheldigvis i højformat, hvilket ikke er specielt hensigtsmæssigt ved spil.
Mens vi er ved størrelser, så kunne Nokia roligt have lagt et større batteri i enheden, for skærmen og processoren er ret tørstige. Der er rigelig plads til det i den store enhed, hvor man med fordel også kunne have indbygget en MMC-kortplads, som var tilgængelig uden at skulle pille bagklædningen af.
Selv om alt dette kan virke negativt, så er enheden faktisk ret skæg. Den virker mere voksen end en Sega Gameboy, og spillene kører fint. Endda rigtig fint. Der er multiplayer-muligheder via Bluetooth og fuld integration til Nokias spille-websted.
En skæg lille detalje er mulighed for at kunne foretage nogle sekunders optagelse af sit spil. Meningen er, at man skal kunne sende dokumentation for sine spilleevner til andre spillefugle med en MMS.
Der er i øvrigt også en MP3-afspiller i enheden, som henter musikken fra et MMC-kort. Det kan tankes op via Bluetooth, lige som enheden kan synkroniseres på denne vis.
Nyt territorium for Nokia
Nokia påpeger, at dette er en helt ny type enhed, og det er første version. Nokia regner med at lancere opbevaringstasker til både spil og enhed, og der kommer formentlig et smartere headset. Det vil hjælpe lidt med hensyn til alt det praktiske.
Til samme pris kan man anskaffe sig både en Sega gameboy, en mobiltelefon, og en mp3-afspiller. Men Nokia mener, at onlinemulighederne vil give N-Gage fordele, der gør den prisen værd.

Billedtekst:
Nokia N-Gage
Pris: 2.800 kr. inklusive moms, men uden operatørtilskud.
Flere oplysninger: www.nokia.dk
Nokia N-Gage, vurderet som telefon:
Vurderet som spilleenhed:




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Service Delivery Managers til bolig- og ejendomsdata

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere