Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.
Omkring 400 fagfolk deltager i årets danske konference om geografiske informationssystemer.
ny ide
Digital forvaltning, plan og miljø, ledninger og forsyning, veje og trafik samt ikke mindst ny teknologi inden for geografiske informationssystemer (GIS) er hovedoverskrifterne på årets kortdage i Kolding 22.-24. oktober.
Den danske GIS-konference Kortdage 2003 bygger i år på en ny idÈ. I stedet for at sammensætte programmet ved at indkalde indlæg har en egentlig arrangementsgruppe sammensat programmet, der løber over tre dage.
Første dag er en plenumdag med syv danske og internationale hovedtalere. På andendagen holdes en lang række sessioner af mere teknisk karakter, mens tredjedagen byder på teknisk orienterede workshops, der går i dybden med aktuelle emner inden for GIS.
Vigtigt for samfundet
- Målet med kortdagene er at samle folk fra hele den geografiske informationssektor til diskussioner. Geografiske informationssystemer er vigtige for hele samfundsudviklingen, og det ønsker vi at understrege med arrangementet, siger administrerende direktør Peter Normann Hansen, der også er præsident for den danske GIS-organisation, Geoforum:
- Kort kombineret med alfanumeriske data, som for eksempel registeroplysninger, er en helt central del af den kommende digitale forvaltning, tilføjer han.
Administrerende direktør Michael Israelson, Intergraph Danmark er med i arrangementsgruppen. Han peger på, at skabelse af netværk mellem GIS-folk også er en vigtig del af arrangementet. Han kalder lidt i spøg kortdagene for et missionærmøde for at styrke udbredelsen af viden om geografisk information.
19 udstillere
Kortdagene ledsages af en udstilling, hvor 19 GIS-firmaer vil vise deres formåen.
Arrangementet finder sted på hotel Comwell i Kolding. Yderligere information findes på hjemmesiden kortdage.dk
Billedtekst:
Peter Normann Hansen, Geoforum: - Kortdagene beskæftiger sig også med, hvorledes GIS-systemer i fremtiden vil hænge sammen på tværs af landegrænser.
Foto: Torben Klint