Næsten uundværlige mediedimser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. september 2003.


Det syder og bobler i konvergensgryden. Vi kigger på en IEEE802.11b enhed der kan afspille MP3 og en læser til RAM-moduler, der kan vise video.

Flytteri

De to produkter, som vi tester denne gang, er repræsentanter for et marked, der indikerer, at vi ønsker en fleksibel omgang med vores digitale medier. Pc'en er i dag det foretrukne redskab for frembringelse af digitale medier i hjemmene. Men stue-pc'er er i dag en illusion for alle andre end amerikanere og teenagere. Derfor skal medierne flyttes fra pc'en ind i stuen. Og det er lige præcis det,de to testede enheder kan klare.

AITO A-62001
Der er flere fabrikanter, der har enheder, som kan vise digitale fotos fra rammoduler på et tv.
Men AITO A-62001 er den eneste enhed, som vi har set, der også kan afspille MP3-filer og vise MPEG-1 video. Alt fra CompacFlash, SD, MMC, SmartMedia eller Memory-stick rammoduler Ser enheden en videofil på et rammodul med en indkodning svarende til en videocd, så bliver den vist på tv'et. Og det er smart. Det kræver cirka 10 megabyte per minut at indkode i vcd-kvalitet, hvilket betyder, at der lige kan være to Simpsons-episoder på et 512 megabyte rammodul til 600 kroner. Eller alle cd'er med Rolling Stones.
Er der brug for at kunne afspille musik eller vise video i begrænset omfang er AITO A-62001 ret genial.
Den indeholder ingen bevægelige dele, den er lille, diskret og nem at gemme væk. Den styres via en fjernbetjening og et menusystem, der er brugbart. Den kræver ingen installation og kvaliteten er brugbar.
Derved er enheden umiddelbart anvendelig til alle sammenhænge, hvor man har brug for baggrundsmusik, men hvor man ikke vil sætte andet end et par store pc-højttalere op. Den er en perfekt afløser for alle de små 14 tommer tv med indbygget VHS, der står rundt omkring og viser produktvideoer.

Linksys Wireless-B Media Adapter
Linksys har denne gang bevæget sig uden for deres traditionelle rolle som fabrikant af it-udstyr. Linksys Wireless-B Media Adapter er nemlig en Ethernet 10BT/IEEE 802.11b netværksenhed med indbygget MP3 dekoder og billedfremviser. Den kræver en server i form af en Windows XP-pc, der deler to filmapper over netværket.
Den ene mappe skal indeholder digitale billeder, mens den anden skal indeholde MP3-lydfiler. Der understøttes JPG, GIF, TIF og BMP billedformater, mens MP3- og Microsofts WMA-lydfiler er understøttet på lydsiden.
Enheden opretter en forbindelse til mapperne og afspiller derefter indholdet på tv'et eller et stereoanlæg. Alt styres via menuer på tv'et og den glimrende fjernbetjening. Selve enheden er veldesignet med et futuristisk design, hvor antennen til det trådløse netværk giver et science fiction-præg, der passer perfekt til ethvert Startrek-hjem.
Enheden kan enten bruge et almindeligt 10 megabit/s lokalnet eller IEEE802.11b trådløst net. Den skal dog konfigureres via en fast forbindelse, idet parametre som DHCP-server eller trådløst opkoblingspunkt med mere lige skal indstilles. Siden Linksys er fabrikant af netværksudstyr, er enheden ikke for nybegyndere, idet opsætningen kræver et rimeligt netværkskendskab. Og dertil kræves der, at man har styr på sin firewall. Vi arbejdede et par timer på at få enheden til at fungere sammen med en McAfee Personal Firewall - uden held. Uden firewall eller med en Norton Personal Firewall fungerede den fint. I brug er det fint at kunne se sine digitalfoto på tv-skærmen og glimrende at kunne høre sine MP3-filer. Men det rigtig fede ville være, hvis enheden også havde en MPEG-4 dekoder indbygget. Men god videokvalitet kræver en konstant båndbredde over 700 kilobit/s, hvilket kan blokere et trådløst lokalnet. Her kræves IEEE 802.11g med 54 megabit/s før det virker fornuftigt.Men alt i alt er Linksys Wireless-B Media Adapter en nyttig enhed, der specielt henvender sig til brugere med et tv, et lokalnet og en pc, der er langt væk. Enheden kunne i professionel sammenhæng bruges til at vise billedshow på et tv, for eksempel i receptionen eller mødelokaler, hvor det er muligt at opdatere medie-indholdet meget nemt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere