Bluetooth der virker - næsten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. september 2003.


FØRSTE KIG

De nyeste Bluetooth-opkoblingsenheder er nu nået til et punkt, hvor teknologien er brugbar - for det meste.

anbefaling
Den sidste nye generation af Bluetooth-opkoblingspunkter viser gode takter. De virker nemlig i ret høj grad. Måske en lidt underlig formulering, men erfaringerne fra tidligere enheder viser, at kompatibilitetsproblemerne ved Bluetooth har været store, hvilket er pudsigt, når teknologien er tænkt som en erstatning for de kabler, som selv en sløv treårig kan finde ud af at håndtere.Leverandørerne af Bluetooth har derfor været forsigtige med at garantere andet end at deres egne enheder virkede sammen.

Velfungerende enheder
Begge de testede enheder kommer fra leverandører, der ikke har en flok af egne Bluetooth-enheder, der har prioritet rent kompatibilitetsmæssigt. Både Sandberg og Trust er nødt til at være så kompatible som muligt for at kunne sælges. Det betyder også, at de to enheder er ret ens. De har samme software, næsten samme udformning, og der er ingen forskelle i ydelse. Vi testede for rækkevidde og udstråling, og kunne ikke finde nogen forskelle mellem enhederne. Det var interessant at bemærke udstrålingsmønstret for Bluetooth. Sendestyrken er så svag, at det går bedst ved direkte øjenkontakt mellem enhederne. De ti meters rækkevidde, der loves ved Bluetooth, kræver, at der ikke er andet end ren luft mellem enhederne. En vinterjakkelomme var nok til, at kontakten mellem computer og mobiltelefon forsvandt. De fleste computere har stadigvæk deres USB-stik siddende på bagsiden af kabinettet, og det er ikke det heldigste sted at anbringe et Bluetooth opkoblingspunkt.Vi testede med en flok mobiltelefoner. En Nokia 3650, en Nokia 8910, en Palm Tungsten og en iPaq 2210. Og der var ingen problemer med nogen af enhederne. En SonyEricsson Ti68i nægtede dog at kommunikere med både Sandberg- og Trust-enheden, men den telefon er også nærmest umulig i Bluetooth-sammenhæng. En ældre Ericsson fungerede dog fint.

Mere held end forstand
Det er utilfredsstillende. at det er et spørgmål om held, om to Bluetooth-enheder kan kommunikere sammen. Det skyldes, at designgruppen bag Bluetooth har været for svag til at kræve testprocedurer og certificering. Som det er nu, kan man risikere, at to enheder godt nok har samme profil, men alligevel ikke vil kommunikere. Det skyldes simpelthen forskelle i fortolkninger af Bluetooth-profilerne. Der skulle komme mere styr på det fra Bluetooth-gruppen i løbet af i år, men det hjælper naturligvis ikke dem, der har købt en enhed, der er lidt løs på tråden i Bluetooth-sammenhæng. Dagens Bluetooth-enheder er dog blevet langt bedre og ikke så nøjeregnende som enheder, der er bare et år gamle. De to testede opkoblingspunkter er velfungerende, og begge er anbefalelsesværdige. Dog giver Trust-enheden mest for pengene.

Billedtekst:
Trust medleverer USB-forlængerkabel og en lille beskyttelseshætte til deres enhed, mens Sandberg-enheden bare kommer som vist. Trust går også mod strømmen ved netop ikke at have en blå lysdiode på deres enhed.

Billedtekst:
Sandberg USB to Bluetooth Link
Pris: Omkring 500 kr. inklusive moms
Flere oplysninger: www.sanberg.it

Billedtekst:
BT120 USB Bluetooth Adapte
Pris: Omkring 500 kr. inklusive moms
Flere oplysninger: www.trust.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere