Pocket PC til jakkelommer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. september 2003.


Den nyeste generation af iPaq-lommecomputere fra HP er forfinede produkter. iPaq 2210 repræsenterer HP's bud på en enhed, der passer til business-jakkesættet og er en lille, hurtig, flad og velfungerende Pocket PC 2003-enhed.
Lommegodter
Der var engang en marketingschef for Palm, der fortalte, at det højeste mål for en lommecomputer er at være diskret og funktionel. Hun talte naturligvis om Palm-computere.
Men det var før, HP fik deres nye serie på banen. I dag er der tre serier. 1900-serien, hvor lav pris er vigtig, 5000-serien, hvor udvidelsesmuligheder og ekstra egenskaber som biometrisk sikkerhed er vigtige. Og så der der 2200-serien, hvor man går efter at levere et produkt til forretningsfolkets jakkelommer
Og det klarer iPaq 2210 fint. Den har dimensionerne 76,4 x 115,4 x 15,4 mm og en vægt på 144 gram, hvilket er i samme nabolag som konkurrenten Palm Tungsten T2, der ellers er markedets mest jakkevenlige lommecomputer.
IPaq 2210 har 64 megabyte ram og en 400 megahertz processor, mens Palms enhed har 32 megabyte og en 144 megahertz processor. Begge har indbygget Bluetooth. HP-enheden har en pris op mod de fire tusind kroner, mens Palms enhed er noget billigere.
Men i brug er de nærmest lige hurtige på grund af forskellene i styresystem. PalmOS 5.2 kræver ikke så mange hardwaremuskler.

Flere muligheder
Der er dog flere ting, der taler til fordel for iPaq 2210. Enheden har to pladser til rammoduler, hvor de begge kan anvendes til udvidelseskort. Det betyder, at man for eksempel kan udvide med et IEEE 802.11b-kort, og stadigvæk beholde sine data på et SD-lagringskort. Det kan ikke lade sig gøre på en Tungsten, der kun har en SD-udvidelsesplads.
Ipaq 2210 har udskiftelige batterier, hvilket gør det nemt at være på farten, idet man kan nøjes med et ekstra batteri i stedet for en lader.
HP har lagt ekstra programmer ind i enheden. Det er iPaq backup og en applikation, der omdanner enheden til en universel fjernbetjening. Det sidste er praktisk i mødelokaler, når fjernbetjeningen til projektoren lige er forsvundet.
Dertil kommer alle de nye muligheder i Pocket PC 2003, som vi snarest behandler i en separat artikel.

Godt køb
Skærmen på enheden er rigtig god. Og langt den bedste, som vi har set på nogen Pocket PC-enhed.
Den er meget tydelig, selv med baggrundsbelysningen slået fra. Det er en egenskab, der taler til fordel specielt for brugere med et syn, der ikke er helt perfekt. Vi checkede batterilevetiden ved at afspille en MP3-fil i en endeløs løkke, hvor skærmens baggrundslys var slået fra. Her holdt enheden i fire timer, hvilket er meget fint. En Palm Tungsten holdt dog i seks timer.
Alt i alt er iPaq 2210 en rigtig god lommecomputer, der får det bedste frem i Microsofts Pocket PC 2003 styresystem, og yder en meget godt pris/kvalitetsforhold specielt til forretningsfolk.

Billedtekst:
Flere oplysninger: www.hp.dk
Pris: cirka 4.000 kroner med moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere