TOPNYHED:Nu er leverandøren af Danmarks nye NemKonto til 384 millioner kroner fundet - KMD ryger ud

Karrierekomet er på vej over dammen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. september 2003.


På blot halvandet år er Mark Hindsbo kravlet op ad karrierestigen hos Microsoft og har nået en toppost i
hovedkvarteret i Redmond.

portræt
Huset er tømt og containeren fuld. Flyttemændene er netop ved at pakke de allersidste kasser. Flyttelæsset sendes af sted til USA om et øjeblik.
Adressen er stadig ukendt for afsenderen, men det ligger fast, at det foreløbig er en hotellejlighed tæt på Microsofts hovedkvarter i Redmond, der bliver base indtil det nye drømmehjem er fundet.
Indenfor i parcelhuset i Hørsholm, som familien kun har boet i knapt et år, er der øde og tomt. Lige bortset fra et bord i køkkenet et par taburetter, og et slukket køleskab midt på køkkengulvet.
Sådan ser starten på et nyt eventyr ud for familien Hindsbo. Far Mark og mor Kirsten rejser i næste uge af sted med lille Mikkel på fire måneder og Nikolaj på tre år. Mark har med lynets hast bevæget sig opad på karrierestigen hos Microsoft og skal om godt en uge starte som direktør for forretningsudvikling i Microsofts internationale udvikler- og platformgruppe.

Job pr. e-mail
Det hele begyndte med en e-mail, som en helt almindelig dag på kontoret landede i Mark Hindsbos postboks. Det var en forespørgsel, om han var interesseret i jobbet:
- De ville gerne have en europæer og samtidig en, der havde arbejdet direkte med kunder, og så havde min europæiske chef anbefalet mig, siger Mark Hindsbo.
Efter en kort diskussion blev Mark Hindsbo enig med sin kone, der er på barselorlov om, at lige præcis det tilbud kunne de ikke takke nej til. De har været udstationeret før og udlængslen hiver stadig i dem begge. Sidst var det Stockholm, der var familiens base:
- Men vi har begge hele tiden gerne villet prøve at komme længere væk, så det var en glædelig kæmpeoverraskelse, da e-mailen poppede ned i min postboks. Vi har altid gerne villet til USA og så blev jeg oven i købet tilbudt et spændende job med mange nye udfordringer, siger Mark Hindsbo.

Teknologisk udfordring
Han lander i sit nye job midt i et teknologisk skybrud hos Microsoft. De næste par år ruller Microsoft sit kæmpestore udviklingsprojekt kaldet "Longhorn" ud for alvor og .Net-visionen bliver samtidig realiseret, så Mark Hindsbo får nok at se til.
Mark Hindsbo glæder sig især til at komme til at arbejde i spændingsfeltet mellem teknologi og salg:
- Min uddannelsesmæssige baggrund er egentlig meget teknisk. Jeg er uddannet civilingeniør i matematik og fysik, har arbejdet for Novo Nordisk som konsulent i videnskabelig it og har også arbejdet i en kort periode på det europæiske forskningscenter CERN, siger Mark Hindsbo:
- Men jeg har også en forretningsmæssig baggrund. Jeg har arbejdet fire år som projektleder inden for ledelsesstrategi i Boston Consulting Group. Desuden har jeg haft egen virksomhed inden for virksomhedsrådgivning, før jeg startede hos Microsoft, og det gjorde jeg åbenbart på det helt rigtige tidspunkt, forklarer Mark Hindsbo.
Hos Microsoft i Danmark blev han ansat til at starte den såkaldte Udvikler og Platform Evangelist-gruppe, som arbejder med Microsofts tekniske strategi over for udviklere. Arbejdet er baseret på kontakt med kunder og partnere. Samtidig har han været med i Microsofts danske ledelse.
- Det, jeg kommer til at savne mest arbejdsmæssigt, er den direkte kontakt til kunderne. Nu træder jeg halvandet skridt tilbage, men jeg håber at kunne kombinere rejser med et par kundebesøg i ny og næ, pointerer han.

Baggrund i it-subkultur
Mark Hindsbo sprang ind i den kommercielle del af it-verdenen med et par meget ukommercielle tilløb:
Han tilhører den del af nørd-generationen, der i tide og utide holdt computerparties på gymnasiet komplet med medbragte spilcomputere, soveposer på gulvet og cola i middelsvære doser.
- Dengang drømte ingen af os om, at it skulle få den betydning, det har i dag. Vi var en subkultur, et sammenrend af alle mulige former for computerfreaks med vidt forskellig baggrund. Der var både teknikere, grafikere, der malede graffiti i fritiden, og musikere. Øvelsen gik ud på bare at lave det smarteste og hotteste helt uden kommercielle bagtanker, husker Mark Hindsbo.
Under sit ophold på CERN stiftede han igen bekendtskab med it-fremtiden, da den første webbrowser til internet, Mosaic, blev udviklet på forskningscentret:
- Vi fattede ikke, hvad det i virkeligheden betød. Vi brugte primært internet til at finde fysikrapporter, spille online-spil og se på alternativ kunst. Det strejfede mig ikke at det skulle kunne blive til 90'ernes kommercielle fænomen.

Papirerne er i orden
Da familien skulle søge om visum til USA blev de lidt nervøse:
- Min kone er kemiingeniør og jeg har arbejdet en del med atomfysik. De amerikanske myndigheder afkræver af sikkerhedsgrunde oplysninger om man har beskæftiget sig med netop de områder, så vi slog et stort kryds i ja-rubrikken og håbede så på, at det ikke ville blive afgørende.
Og det blev det ikke. De fik begge deres visum og har alle papirer i orden før de starter deres odyssÈ over Atlanten.
Mark Hindsbo er fuldt ud klar over, at det bliver et møde med en ny arbejdskultur, når han sætter fødderne i Microsofts hovedkvarter.
- Jeg ved, at jeg får travlt, men det er helt afgørende for mig, at jobbet kan forenes med mit familieliv. Der skal være tid til børnene. Hvis jeg har meget travlt, må jeg arbejde, efter de er lagt i seng. Kirsten skal ikke være alene derhjemme med ungerne, understreger han.

Sort bælte
Når Mark Hindsbo ikke arbejder, er hans store fritidsinteresser karate, som han har dyrket 17 år, og har erhvervet det sorte bælte samt ikke mindst vandreture i naturen med sovepose og telt på nakken sammen med kone og børn. USA's imponerende naturreservater vil familien også nå at opleve.
- Jeg vil også gerne begynde at stå på ski igen. Det var en interesse jeg fik i Sverige og i forhold til at stå på ski er det en kæmpefordel at have dyrket karate. Så har man i det mindste lært at falde rigtigt, griner Mark Hindsbo.

Billedtekst:
Mark Hindsbo, Microsoft: - Vi aner ikke, hvor længe opholdet i USA
kommer til at vare, men foreløbig
regner vi med en to-fem års horisont. Vi vender måske hjem, når ungerne skal starte i skolen.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere